Δεν λένε καθαρές κουβέντες για τα εμβόλια που θέλουν από την Κυπριακή Δημοκρατία οι Τουρκοκύπριοι

Στο ακουστικό επιμένει να κρατά την κυπριακή δημοκρατία η ψευδοκυβέρνηση, για την ακριβή ποσότητα εμβολίων που θα διατεθεί για τους τουρκοκύπριους, τους οποίους η Δημοκρατία περιέλαβε στην παραγγελία των 1,2 εκατομμυρίων δόσεων.

Σύμφωνα με το omega η τουρκοκυπριακή πλευρά, κατέθεσε μέσω της τεχνικής επιτροπής για θέματα υγείας, ένα πλάνο, ημιτελές ωστόσο, βάσει του οποίου ανεβάζουν τον αριθμό των εμβολιαζόμενων στις 200 χιλιάδες, αριθμός στον οποίον δεν περιλαμβάνονται παιδιά.

Λεπτομέρειες δεν έχουν δώσει, κάτι που δείχνει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για εμβολιασμούς. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόλις σήμερα οι αρχές των κατεχομένων προκήρυξαν διαγωνισμό για την αγορά δύο ψυγείων φύλαξης των εμβολίων.

Η καθυστέρηση δεν αποκλείεται να οφείλεται και στη συμφωνία που έκλεισε χθες στην Άγκυρα, μεταξύ του Τούρκου αντιπρόεδρου και του λεγόμενου πρωθυπουργού.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για την παραλαβή 500, 000 δόσεων εμβολίων», είπε.

Εμβόλια που σύμφωνα με τον Ερσάν Σανέρ θα καλύψουν περίπου το 70% του πληθυσμού των κατεχομένων.
Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί ούτε το πότε θα σταλούν στα κατεχόμενα τα εμβόλια από την Τουρκία, ούτε το από που θα τα προμηθευτεί η Τουρκία.

Προ ολίγων ημερών, ο λεγόμενος υπουργός υγείας,διεκδικούσε το 30% των εμβολίων που θα παραλάβει η κυπριακή δημοκρατία, επικαλούμενος τη ρήτρα του 70-30 των ιδρυτικών συμφωνιών της κυπριακής δημοκρατίας.