ΔΣ ΡΙΚ: Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δημοσίευμα για νομικούς συμβούλους ΡΙΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ σε ανακοίνωσή του σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για τους νομικούς του συμβούλους δηλώνει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει γίνει η απαραίτητη διερεύνηση για τη διαδικασία προκήρυξης προσφορών.

Στην ανακοίνωσή του σε σχέση με το δημοσίευμα χθες της εφημερίδας με τίτλο «ΡΙΚ: Και το 2021 με νομικούς συμβούλους του 1956» το ΔΣ του ΡΙΚ «τονίζει ότι τα όσα αναφέρονται ουδόλως ανταποκρίνονται για ακόμα μια φορά στην πραγματικότητα». Το ΔΣ, αναφέρεται, «ζήτησε και ήδη ετοιμάστηκε από το Νομικό Σύμβουλο επικαιροποιημένος κατάλογος με τις εκκρεμούσες υποθέσεις και την πορεία τους». «Έγινε η απαραίτητη διερεύνηση στο Γενικό Λογιστήριο, που αφορά στην προβλεπόμενη διαδικασία προκήρυξης των προσφορών ώστε όλα τα βήματα του Δ.Σ. να είναι σύννομα και η διαδικασία να μην μπορεί σε κανένα στάδιο να αμφισβητηθεί από τον οποιονδήποτε», προστίθεται.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΡΙΚ, το υφιστάμενο ΔΣ ανοίγει τις πόρτες για το θέμα του Νομικού Συμβούλου και θα μπορούν και άλλοι δικηγόροι να παράσχουν νομικές υπηρεσίες στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ