Εκδήλωση για την ειρήνη από νεολαιίστικες οργανώσεις στα κατεχόμενα

Εκδήλωση – πορεία υπέρ της ειρήνης θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο στην κατεχόμενη Λευκωσία νεολαιίστικες οργανώσεις. Θα λέγεται «Πορεία ειρήνης» και θα γίνει στις 5 το απόγευμα στις 5 Δεκεμβρίου σε κεντρικό δρόμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, κεντρικό σύνθημα της πορείας είναι «Για το μέλλον μας, την ειρήνη» και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πραγματοποιούν την εκδήλωση απορρίπτοντας κάθε είδους εθνικό και θρησκευτικό διαχωρισμό, «για να εκφράσουμε την επιθυμία μας πως θέλουμε και οι γενιές μετά από εμάς να έχουν ένα μέλλον με ευημερία». Η οργανωτική επιτροπή καλεί όσους είναι υπέρ της ειρήνης να συμμετέχουν στην πορεία του Σαββάτου.

«Η ειρήνη δεν είναι μόνο μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει πόλεμος. Στην ουσία, πιστεύουμε ότι μπορεί να αποκτήσει νόημα με μια δημοκρατική κοινωνία που ζει αδελφικά, ελεύθερα, με αμοιβαία αγάπη και σεβασμό, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τη γλώσσα ή τη φυλή. Και σε περίπτωση που επικρατήσει το νόημα της ειρήνης που φανταζόμαστε, εμείς οι νέοι, θα πορευθούμε με τα τραγούδια, τους χορούς, τα ποιήματα,-, την τέχνη μας».

Διαβάστε είσης:
Πέραν του 34% η αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο

Η νεολαία του ΡΤΚ, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ανακοίνωσε ήδη τη στήριξή της στην πορεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ειρήνη στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί με κοινή προσπάθεια όλων των προοδευτικών δυνάμεων που πιστεύουν στη λύση στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ