Επερχόμενη συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη και Γιώργου Λιλλήκα για τον προϋπολογισμό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει την προσεχή Τρίτη ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, στο πλαίσιο των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα για τις εξελίξεις με τον κρατικό Προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών, το Κίνημα από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αποκομίσει σημαντικά κοινωνικά οφέλη για τους πολίτες, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις ισορροπίες όπως έχουν διαμορφωθεί.

Το Κίνημά, προστίθεται, έχει διαμορφώσει τις προτάσεις τις οποίες θα θέσει ενώπιον της Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να γίνει ο προϋπολογισμός πιο φιλολαϊκός και να έχουν σημαντικά οφέλη οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Προεξαρχόντων της θέσπισης κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης αλλά και άλλων μέτρων, διεκδικούμε να στηρίξουμε έμπρακτα συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Εάν η Κυβέρνηση εμφανιστεί έτοιμη και πρόθυμη για να θεσπίσει και να θεσμοθετήσει τις προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών, δηλώνουμε εκ μέρους μας ετοιμότητα για να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στον κρατικό προϋπολογισμό. Εάν, από την άλλη πλευρά, δεν γίνει κατορθωτό να ενσωματωθούν οι εν λόγω προτάσεις στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό, δεν μας μένει άλλο περιθώριο πέραν της καταψήφισής του και πάλι», σημειώνει η Συμμαχία.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται, έχει διευθετηθεί για την ερχόμενη Τρίτη στις 12:00, σε μια προσπάθεια να διαφανούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης οι οποίες θα κρίνουν και την ψήφο του Κινήματος, κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμό όταν αυτός θα επανακατατεθεί ενώπιον της Ολομέλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ