Επικρίσεις MEDASSET για κατάσταση με χελώνες στην Κύπρο

Η οργάνωση MEDASSET, (Mediterranean Association to Save the Sea Turtles) υποστηρίζει πλήρως τις εκκλήσεις της Terra Cypria για επείγουσα δράση από τις αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβολή μέτρων διαχείρισης σε όλες τις παραλίες χελώνων στην Κύπρο.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ από το MEDASSET, αναφέρεται ότι μόνιμη επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διατήρηση της άγριας ζωής και των φυσικών οικοτόπων της Ευρώπης που μελέτησε θέματα χελώνων σε Κύπρο, Ελλάδα (Ζάκυνθο) και Τουρκία αποφάσισε να διατηρήσει ανοιχτό το φάκελο της υπόθεσης και ζήτησε από τις κυπριακές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων διατήρησης.

Η επιτροπή, αναφέρεται, υποστήριξε πλήρως τις καταγγελίες της MEDASSET σχετικά με την ανεπαρκή προστασία των ζωτικής σημασίας των θαλάσσιων χελωνών στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:
Τί εισηγήθηκαν οι επιστήμονες στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό

Όσον αφορά την Κύπρο, η Terra Cypria παρουσίασε τα μακροχρόνια προβλήματα διατήρησης και διαχείρισης στη χερσόνησο του Ακάμα και στην παραλία της Λίμνης, τα οποία φιλοξενούν αναπαραγωγικούς πληθυσμούς των χελωνών.

Πηγή: ΚΥΠΕ