Γαλλία: Πέντε νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στις Άλπεις

Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις σκοτώνοντας πέντε από τα έξι άτομα του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερις εργαζόμενοι της Γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορίας, μίας ιδιωτικής εταιρίας και δύο διασώστες.

Οι αρχές ενημερώθηκαν από τον πιλότο ο οποίος κατάφερε να εκτιναχθεί και εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος από τους διασώστες.

Το ελικόπτερο, το οποίο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, πραγματοποιούσε αποστολή διάσωσης συνετρίβη στην περιφέρεια της Σαβοΐας, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.

Η αιτία της συντριβής παραμένει άγνωστη για την ώρα, αλλά αξιωματούχοι εκτιμούν οτι θα μπορούσε να προκληθεί από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σαράντα διασώστες και τρία ελικόπτερα συμμετείχαν στις έρευνες στην περιοχή, υπό κακές καιρικές συνθήκες, ενώ στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο Εμανουέλ Μακρόν.

 

Διαβάστε επίσης:
Έκτακτη συνεδρία Υπουργικού για λήψη νέων μέτρων – Τί μας περιμένει

«Για να σώσουν ζωές, αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους. Σήμερα το απόγευμα στο Σαβουά, 3 μέλη της Γαλλικής Αεροπορικής Διάσωσης και 2 διασώστες από το CRS Alpes έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου. Ένας τραυματίας αγωνίζεται για τη ζωή του. Υποστήριξη από το Έθνος στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους αυτών των Γάλλων ηρώων», το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου στο Twitter.

Πηγή: protothema