Η Ιερά Σύνοδος παίρνει θέση για τα εμβόλια – Τί αναφέρει για τη Θεία Κοινωνία

Όλα όσα αφορούν τα του κορωνοϊού στην Κύπρο εξέτασε στη σημερινή συνεδρία της, στην παρουσία και επιστημόνων, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση των ιεραρχών, η Ιερά σύνοδος χωρίς να παραβλέπει τις επιφυλάξεις κάποιων ως προς την σύσταση και την δράση εμβολίων τα οποία ετοιμάζουν μεγάλες βιομηχανίες αλλά και χωρίς να ασπάζεται την συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από το θέμα και αφού άκουσε με προσοχή τους ειδικούς επιστήμονες αποφάσισε να συστήσει στους πιστούς να εμβολιαστούν εφόσον το συγκεκριμένο εμβόλιο συστήσουν ιατρικές υπηρεσίες υγείας του κράτους.

Ως προς το θέμα της θείας μεταλήψεως η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή και ξεκάθαρη. Το σώμα και το αίμα του Χριστού δεν μεταδίδουν καμιά ασθένεια.

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της δικής μας προσπάθειας και της αναπλήρωσης από τον θεό εκείνων που άνθρωπος δεν μπορεί να πετύχει, εντάσσεται και το καθήκον όλων μας γιατί τηρήση όσον το υπεύθυνο κράτος και υπηρεσίες ορίζουν για την προστασία όλων», αναφέρεται.

Πηγή: omegalive