Η Υπ.Δικαιοσύνης «στηρίζει» τη μητέρα που άφησε τα παιδιά της για να πάει στη δουλειά

Tη στήριξή της στη μητέρα που άφησε την Κυριακή (6/12) τα παιδιά της για να πάει στη δουλειά, εξέφρασε η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, με ανάρτησή της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι την Κυριακή (7/12) πολίτης εντόπισε επτάχρονη να παίζει μόνη της σε πάρκο στην περιοχή Ομονοίας στη Λεμεσό και το μετέφερε σε αστυνομικό σταθμό. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, εντοπίστηκε ο χώρος διαμονής του παιδιού, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι στην οικία βρίσκονταν, χωρίς κάποια επιτήρηση, τα δυο αδέλφια της επτάχρονης, ηλικίας 13 χρόνων και 23 μηνών, ενώ η μητέρα τους απουσίαζε στην εργασία της.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε η μητέρα, ηλικίας 35 ετών, η οποία συνελήφθη από τις Αρχές. Το πρωί της Δευτέρας (7/12) οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, όπου και καταχωρήθηκε η υπόθεση. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ τα τρία παιδιά ανέλαβαν ο παππούς και η γιαγιά τους.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η κ. Γιολίτη έγραψε «καμία μητέρα δεν επιλέγει να πάει δουλειά και να αφήσει τα ανήλικα παιδιά της μόνα στο σπίτι. Το κάνει από απελπισία, από μεγάλη ανάγκη. Επικοινώνησα με την μητέρα, η πολιτεία οφείλει, και θα, παρέμβει να στηρίξει».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση της Υπουργού: