Και η Αστυνομία στην ολονυκτία του Μόρφου

Στην παρουσία της Αστυνομίας θα γίνει το βράδυ στην Ορούντα η ολονυκτία για την οποία κάλεσε τους πιστούς την περασμένη Κυριακή ο Μητροπολίτης Μόρφου. Όπως δήλωσε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου τα όργανα της τάξης θα φροντίσουν ώστε η όλη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί μέσα στα πλαίσια των σχετικών πρωτοκόλλων και διαταγμάτων. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Μόρφου και συζήτησαν το θέμα.

Ο κ. Ανδρέου επικαλέστηκε ανακοίνωση της Μητρόπολης Μόρφου που καλούσε τους πιστούς, να συμμορφωθούν στα διατάγματα. Προτρέπει όσους θέλουν, να αποχωρήσουν πριν τις 9μμ. που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ όσοι επιθυμούν να παραμείνουν και πέραν της ώρας αυτής, να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα για διανυκτέρευση εντός του ναού.

Πάντως μεταξύ του κόσμου υπάρχει αγανάκτηση για μεροληπτική αντιμετώπιση εκ μέρους των αρχών προς τις εκκλησίες. Όπως σημειώνεται, ενώ πολύ εύκολα καταγγέλλονται πρόσωπα, ομάδες προσώπων, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι κλπ. οι αρχές κλείνουν τα μάτια μπροστά σε όσα γίνονται γύρω από το θέμα της προσέλευσης στις εκκλησίες. Επίσης ενώ καταγγέλθηκαν άτομα γιατί μέσω διαδικτύου καλούσαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, δεν έγινε το ίδιο με τον Μητροπολίτη Μόρφου ο οποίος την περασμένη Κυριακή καλούσε τους πιστούς να προσέλθουν στην αποψινή εκδήλωση, λέγοντας μάλιστα κι εκείνο το «και ο νοών νοείτω», θέλοντας να δώσει έμφαση στην παραγνώριση και περιφρόνηση των διαταγμάτων.