Κακουργιοδικείο Πάφου: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 46χρονου

Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου ανέβαλε σήμερα την εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Igor Kamanets από την Ουκρανία, ηλικίας 46 ετών αφού η έκθεση του Ινστιτούτου Γενετικής δεν ήταν ακόμα έτοιμη, τεκμήρια δε της υπόθεσης βρίσκονταν ακόμα στο Ινστιτούτο προς εξέταση τους.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ήταν κοινό το αίτημα αναβολής τόσο από την συνήγορο του 38χρονου κατηγορούμενου , ποινικολόγο Δρ. Άρτεμις Σαββίδου, αφού στην απουσία του σημαντικού αυτού μαρτυρικού υλικού δεν θα μπορούσε να άρχιζε η εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς επηρεασμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου για σωστή προετοιμασία της υπεράσπισης του, όσο και από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, αφού δεν είχε τεκμήρια της υπόθεσης και άρα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:
Δημόσιο κήπο δυτικής Λεμεσού προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

Το Κακουργιοδικείο (πρόεδρος Δημήτρης Κίτσιος και πάρεδροι Toύλα Παπαπέτρου και Μάρω Παπαδήμα) επαναόρισε την υπόθεση για ακρόαση την 26η και 27η Ιανουαρίου του 2021 στις 09:00 με διαταγή όπως ο κατηγορούμενος εξακολουθήσει να παραμένει υπό κράτηση στη βάση του κινδύνου της φυγοδικίας εν όψει της σοβαρότητας του αδικήματος που αντιμετωπίζει.

Σημειώνεται πως ο 38χρονος έχει απαντήσει μη παραδοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ