Να είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί – Συγκινητική δήλωση Πάφιου Γιατρού

Από Αντώνη Άσσο

Συγκινεί με τον αλτρουισμό του, ο γνωστός γιατρός και παλαιός πολιτευτής της Πάφου, Γιαννάκης Ταλιώτης. Δηλώνει έτοιμος να είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο για τον COVID 19, ανοίγοντας δρόμους και διαλύοντας φόβους και επιφυλάξεις, μεγάλης μερίδας πολιτών, έναντι του «άγνωστου» εμβολίου.

Την πρόθεσή του αυτή ο κ. Ταλιώτης την εκφράζει δημοσίως απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας. Σε σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει σχετικά:

« Φίλε Υπουργέ Υγείας. Είμαι 81 ετών, με διαβήτη τύπου 2, αλλά κατά τα άλλα υγιής. Στην Αυστραλία το 2001 είχα προσβληθεί από COVID 1. Έκαμα 15 μέρες στο νοσοκομείο και ανέρρωσα.

Είμαι φορέας της Μεσογειακής Αναιμίας. Είμαι συνταξιούχος γιατρός. Αν μπορώ να πάρω το εμβόλιο για τον COVID, τότε επιθυμώ να είμαι ο πρώτος που θα το κάμει. Είμαι εγκλωβισμένος στην Αντρολύκου χωρίς καμιά επαφή, πλην τριών στενών συγγενικών μου προσώπων, σε πολύ αραιά διαστήματα. Παρακαλώ ειδοποιήστε με όποια ώρα θέλετε για να πάω να κάνω το εμβόλιο. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη μου και σε αυτούς που νυκτοξημερώθηκαν για να παρασκευάσουν το εμβόλιο».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε τα ευμενή σχόλια πολλών αναγνωστών οι οποίοι συγχαίρουν τον κ. Ταλιώτη για την προσφορά του αυτή