Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού λαμβάνουν Δήμοι και Οργανισμοί

Νέα μέτρα για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού λαμβάνουν Δήμοι και Οργανισμοί, ενώ συνεχίζονται οι δωρεές εταιρειών και οργανισμών ενόψει Πρωτοχρονιάς.

Νέα μέτρα για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λαμβάνει ο Δήμος Στροβόλου
Ο Δήμος Στροβόλου, σε συνέχεια του ανακοινωθέντος του Υπουργείου Υγείας ημερ. 29 Δεκεμβρίου 2020, ενημερώνει το κοινό ότι από αύριο και μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 δεν θα δέχεται κοινό στο Δημοτικό Μέγαρο, για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται τηλεφωνικά στο τηλ. 22470470 και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.strovolos.org.cy.

Παράλληλα, ο Δήμος υπενθυμίζει ότι οι οφειλές προς τον Δήμο μπορούν να διευθετηθούν διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (e-Στρόβολος: Πληρωμές μέσω Διαδικτύου | Strovolos Municipality).

Σημειώνεται ότι για την υποβολή αιτήσεων για έκδοση αδειών οικοδομής, διαίρεσης γης, διαίρεσης οικοδομών και πιστοποιητικών έγκρισης, οι ενδιαφερόμενοι θα τοποθετούν τα σχετικά έγγραφα σε κλειστούς φακέλους στο κιβώτιο που βρίσκεται στη νότια είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου, ενώ ενστάσεις για τις φορολογίες μπορούν να υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο στο ειδικό κουτί που υπάρχει στη νότια είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου (κουτί με την ένδειξη «Ενστάσεις»).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2021 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Στροβόλου δεν θα μπορεί να δέχεται κοινό για δανεισμό/επιστροφές βιβλίων, ή χρήση του αναγνωστηρίου. Οι δημότες θα μπορούν να επιστρέψουν τα βιβλία που έχουν δανειστεί τοποθετώντας τα στη Θυρίδα Επιστροφής Βιβλίων που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της Δημοτική Βιβλιοθήκης.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παραμένουν σε λειτουργία μόνο τα γήπεδα αντισφαίρισης, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται από πρόσωπα ή ομάδες έως τεσσάρων (4) προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών.

Στην περίπτωση χρήσης των γηπέδων από πρόσωπα κάτω των 18 ετών, τότε επιτρέπεται η φυσική παρουσία μόνο δύο προσώπων, του ατόμου κάτω των 18 ετών και του προπονητή/εκπαιδευτή του.

Το ωράριο του Αθλητικού Κέντρου παραμένει ως έχει (Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-20:00 και Σάββατο και Κυριακή 9:00-20:00), εκτός από τις δημόσιες αργίες 1η και 6η Ιανουαρίου 2021, που το Αθλητικό Κέντρο δεν θα λειτουργήσει.

Ενημέρωση Υπ. Οικονομικών για εξυπηρέτηση πολιτών στα ΚΕΠ από 30 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι 10 Ιανουαρίου 2021
Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών , υπό το φως του νέου Διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, προτρέπει το κοινό όπως περιορίσει τις επισκέψεις του σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) μόνο για επείγουσες ανάγκες και άλλες απαραίτητες εργασίες, από τις 30 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, νοείται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο με την εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού για εξυπηρέτηση, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ΚΕΠ.

Επιπρόσθετες ώρες λειτουργίας Επαρχιακών Γραφείων Δεμάτων Κυπριακών Ταχυδρομείων
Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, λόγω του συσσωρευμένου όγκου δεμάτων που έχει παραληφθεί τις τελευταίες μέρες, ανακοινώνουν ότι για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, τα Επαρχιακά Γραφεία Δεμάτων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, θα λειτουργήσουν, πέραν από το κανονικό ωράριο, ως ακολούθως: Τετάρτη, 30/12/2020: 2:30 μ.μ. μέχρι 6:00 μ.μ., Σάββατο, 2/1/2021: 9:00 π.μ. μέχρι 1:00 μ.μ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Κυπριακών Ταχυδρομείων, κατά τις πιο πάνω μέρες και ώρες, θα γίνεται παράδοση δεμάτων μόνο.

Διαδικτυακά η εξυπηρέτηση του κοινού από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας μέχρι 10 Ιανουαρίου
Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας (ΣΑΛ), μέσα στο πλαίσιο της πρόληψης της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού, ενημερώνει το κοινό ότι τα Γραφεία του ΣΑΛ θα είναι κλειστά για την εξυπηρέτηση του κοινού από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, τα Ταμεία του ΣΑΛ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 10/1/2021, ενώ πληρωμές μπορούν να γίνονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Συμβουλίου https://www.sbn.org.cy/.

Για επείγοντα περιστατικά, το κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί με τα τηλεφωνικό κέντρο του ΣΑΛ στο τηλέφωνο 22398500 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΑΛ [email protected], για καθορισμό επίσκεψης στα Γραφεία.

Κλειστά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ Προμήθειας
Η ΑΗΚ, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι την τελευταία περίοδο έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, τόσο στην Κύπρο όσο και σε διεθνές επίπεδο και για αντιμετώπιση της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε σήμερα σε νέα επιπρόσθετα μέτρα που θα εφαρμόζονται κατά την επόμενη περίοδο.

Ως εκ τούτου, η ΑΗΚ Προμήθεια πληροφορεί το κοινό και τους πελάτες της, ότι όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό μέχρι και την 05/01/2021.

Μέχρι και την πιο πάνω ημερομηνία, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα και καλούνται όπως εξυπηρετούνται είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά. Πληρωμές λογαριασμών μπορούν να γίνονται ως πιο κάτω: Διαδικτυακά με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, Μέσω της ιστοσελίδας της ΑΗΚ www.eac.com.cy, Μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα EAC Mobile App, Μέσω των ιστοσελίδων τραπεζικών ιδρυμάτων, Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ΚΕΠ.

Επιπρόσθετα, για οτιδήποτε έχει σχέση με τους λογαριασμούς των πελατών της ΑΗΚ Προμήθειας, το τηλεφωνικό κέντρο 1818 είναι στη διάθεση του κοινού.

Πηγή: ΚΥΠΕ