Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ καλεί τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα καθώς δανειολήπτες βρίσκονται σε απόγνωση

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ καλεί τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά καθώς δανειολήπτες βρίσκονται σε απόγνωση, όπως αναφέρει, αφού έχασαν τις δουλειές τους και έμειναν χωρίς εισοδήματα.

Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος ζητεί την αναστολή των εκποιήσεων για λίγους μήνες και επέκταση τους σε όλα τα ακίνητα.

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα, δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από δανειολήπτες που πραγματικά βρίσκονται σε απόγνωση και προσθέτει πως τα ποσά που λαμβάνουν από τα ισχύοντα τώρα μέτρα στήριξης, είναι πολύ χαμηλά, ενώ τα νέα μέτρα στήριξης ακόμη σχεδιάζονται.

Αναφορικά με την αναστολή των εκποιήσεων, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ ζητεί να επεκταθεί σε όλα τα ακίνητα, αφού η κραυγή απόγνωσης είναι από παντού, όπως αναφέρει, «την τουριστική βιομηχανία που έχει παραλύσει, τα κέντρα αναψυχής, τις μικροεπιχειρήσεις που είναι υπό κατάρρευση οι περισσότερες δε από αυτές, έχουν βάλει λουκέτο αφήνοντας άνεργους και χωρίς εισοδήματα χιλιάδες εργαζόμενους».

Προσθέτει ότι δεν τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο των εκποιήσεων, όπως ορισμένοι ψιθυρίζουν. «Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, δεν μπορεί και δεν γίνεται, η Κυβέρνηση, η Βουλή να μένουν αδιάφοροι», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Αναφέρει επίσης ότι «οι δανειολήπτες εξαρτώνται από τις Τράπεζες, κανείς δεν μπορεί εύκολα να πάει κόντρα στο Τραπεζικό κατεστημένο, εκτός αν φτάσει στο ίδιο επίπεδο με αυτές» και προσθέτει πως εκείνο που θα επιδιώξει να γίνει είναι «να καταφέρουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο των Δανειοληπτών πιο κοντά στο επίπεδο των Τραπεζών».

Επιπλέον, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι μελέτησε «πολύ καλά την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει για να πετύχει αυτό τον σκοπό, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «η τεχνική αυτή δεν είναι αυτοσκοπός».

Διαβάστε επίσης:
Δρ Καραγιάννης: Απαντά στο αν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα κατά τη διάρκεια των γιορτών

«Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά η σχέση Τραπεζών και δανειοληπτών προς όφελος και των δύο πλευρών, αλλά και της οικονομίας και του τόπου γενικότερα», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ