Παρανομεί ο Μόρφου λέει ο Κρις Τριανταφυλλίδης

Δεν μάσησε τα λόγια του ο γνωστός Νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης. Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ευθαρσώς μίλησε τη νομική γλώσσα επισημαίνοντας ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου διαπράττει ποινικό αδίκημα προτρέποντας τους πολίτες να παραβιάσουν τον νόμο. Προσθέτει ότι η σχετική νομοθεσία δεν εξαιρεί τους ιερωμένους από την υποχρέωση εφαρμογής της. Παράλληλα με το γάντι στηλιτεύει τη μεροληπτική στάση των αρχών διερωτώμενος: «Η Αστυνομία/ο Γενικός Εισαγγελέας γιατί τον χειρίζονται διαφορετικά από τους άλλους πολίτες;» Σημειώνεται ότι η ανάρτηση έγινε μετά την πρόσκληση του Μητροπολίτη Μόρφου στους πιστούς να παραστούν στην ολονυκτία της Τρίτης.

Χτες ο Μόρφου ξανακτύπησε, αφού διαφωνώντας με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου συνέχισε το τροπάρι του. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου που καλούσε τους πιστούς να εφαρμόζουν τα πρωτόκολλά και τα διατάγματα του Υπουργού Υγείας ο Μόρφου Νεόφυτος με δική του ανακοίνωση ενημερώνει  «η σύσταση για εμβολιασμό των πιστών δεν είναι ομόφωνη απόφαση των μελών της Ιεράς Συνόδου, όπως έχει ανακοινωθεί». Αναφέρει ότι κατά τη σύνοδο δεν ζητήθηκε από τα μέλη “να εκφέρουν γνώμη και να λάβουν την όποια τοποθέτηση”.

Ως εκ τούτου, σημειώνει ο Μητροπολίτης Μόρφου εκφράζει δημόσια τη διαφωνία του προς το εν λόγω ανακοινωθέν, το οποίο συνιστά στους πιστούς να εμβολιαστούν για την ασθένεια του κορωνοιού και διατηρεί -προσθέτει- τις επιφυλάξεις του ως προς τα συστατικά και τη δράση των συγκεκριμένων εμβολίων, που ετοίμασαν και ετοιμάζουν μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες. Επιπλέον, εκτιμά ότι η παρότρυνση αυτή προς εμβολιασμό υπήρξε βεβιασμένη, καθότι φέρεται να αποδέχεται εκ των προτέρων εμβόλια, των οποίων ούτε τη σύσταση, ούτε τις ενέργειες γνωρίζουμε και τα οποία είναι δυνατόν να εμπεριέχουν τεχνητό γενετικό ανθρώπινο υλικό και να επιφέρουν έτσι σοβαρές παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως τεκμηριωμένα ορισμένοι επιστήμονες επισημαίνουν, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Μόρφου.