Ποινή φυλάκισης σε 22χρονο για κατοχή πρώτων υλών για την κατασκευή εκρηκτικών

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων επέβαλε σήμερα σε 22χρονο, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, αφού τον έκρινε ένοχο κατά την εκδίκαση υπόθεσης κατοχής πρώτων υλών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών υλών και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 29 του περασμένου Μαΐου, στην επαρχία Πάφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 3.30 το απόγευμα της 29ης Μαΐου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι, λίγο νωρίτερα, δύο νεαρά πρόσωπα, που επέβαιναν σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο, περιφέρονταν ύποπτα σε περιοχή στην επαρχία Πάφου. Οι δύο ύποπτοι, σύμφωνα με την πληροφορία, θεάθηκαν να τοποθετούν κάποιο αντικείμενο σε ανεγειρόμενη οικοδομή και στη συνέχεια αναχώρησαν με το όχημά τους.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου, μαζί με πυροτεχνουργό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, έσπευσαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν στην αναφερόμενη οικοδομή ένα εργοστασιακό πυροσβεστήρα, καθώς και μία σακούλα που περιείχε διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών υλών.Ο 22χρονος συνελήφθη μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξετάσεων. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ