Προκαλεί ο δρ Καραγιάννης – Πυρά Φάνου Λεβέντη κατά των επιστημόνων

Εξοργισμένοι με τα περιοριστικά μέτρα προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής. Στοχοποιούν μάλιστα τον επιδημιολόγο Πέτρο Καραγιάννη λέγοντας ότι προκαλεί ασύστολα τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φάνος Λεβέντης σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, δεν μάσησε τα λόγια του και αναφερόμενος στην συμβουλευτική επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας γράφει:

«Δε φτάνει που η πολυγλωσσία ανάμεσά τους έχει κάνει τον κόσμο να αμφισβητεί και να αμφιβάλλει για όλα, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο επικίνδυνο μικρόβιο είναι αυτό. Πολύ πιο επικίνδυνο και από τον ίδιο τον ιό. Είπε (ο δρ Καραγιάννης) μεταξύ άλλων  όταν τον ρωτήσανε σχετικά με την παρουσία του στη Ιερά Σύνοδο . ‘Οι αρχιερείς ήταν ανένδοτοι στο θέμα της θείας Κοινωνίας. Αυτό που απομένει, λέει ο αθεόφοβος, είναι στον καθένα από εμάς να δείξει την ανάλογη σοβαρότητα’.  Εναπόκειται στο καθένα από μας είπε. Σοβαρά; Μα τι λέτε κύριε Καραγιάννη;  Γιατί να μην εναπόκειται και στον κάθε επισκέπτη και θαμώνα ενός κέντρου αναψυχής η οπουδήποτε αλλού, αν θα πάει σε ένα χώρο και επιβάλλετε το κλείσιμο, ακόμα στα κέντρα αναψυχής».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος η Θεία Κοινωνία είχε απαγορευτεί με διάταγμα . Τώρα, προσθέτει, το αφήνετε στον κάθε ένα από εμάς να αποφασίσει αν θα λάβει τη Θεία Κοινωνία η όχι. Και προσθέτει:  «Βγείτε με παρρησίαν και ξεκάθαρα και πέστε στο κόσμο πότε κάνατε λάθος, τότε η σήμερα; Πέστε ξεκάθαρα αν μεταδίδεται ή όχι να ξέρουμε και μεις τι να πράττουμε. Διαφορετικά παραμένετε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος στα μάτια της κοινωνίας και δικαίως έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη όλων τόσο προς το δικό σας πρόσωπο αλλά και άλλους!»