Προσφορά του Τμήματος Δασών: Δύο χιλιάδες δενδρύλλια θα φυτευτούν στην Αγία Νάπα

Περίπου δύο χιλιάδες δενδρύλλια, μεταξύ των οποίων ελιές, μαστιχόδεντρα και δάφνες, προσφορά του Τμήματος Δασών, θα φυτευτούν σε διάφορες περιοχές της Αγίας Νάπας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου, «παραλάβαμε χθες από το Τμήμα Δασών 1915 δενδρύλλια και άλλα θαμνώδη για να φυτευτούν σε διάφορες περιοχές, αφού πάγιος στόχος μας είναι η ανάπτυξη του πράσινου. Τα δενδρύλλια, προσφορά του Τμήματος Δασών, είναι ροδοδάφνες, ελιές, ήμερα πεύκα, σχοινιές, στερκούλια, χαρουπιές, μαστιχόδεντρα, αόρατους, δάφνες, ευκάλυπτους ζουλάτζι, καζουαρίνα, λασμαρί, μέρικο και μερσινιές».

Πρόσθεσε ότι «τα δενδρύλλια και οι θάμνοι θα χρησιμοποιηθούν για δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στην Αγία Νάπα και για συμπλήρωση και αναβάθμιση υφιστάμενων ανθώνων και νησίδων. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά οι χώροι πρασίνου στον Δήμο Αγίας Νάπας, αφού έχουν φυτευτεί εκατοντάδες δενδρύλλια με στόχο την καταστήσουμε τον Δήμο σε μια καταπράσινη περιοχή».

Ανέφερε ακόμα ότι «είναι ήδη εμφανής εδώ και δύο περίπου χρόνια η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χώροι πρασίνου του Δήμου, αφού όραμα μας είναι η Αγία Νάπα να γίνει στην πραγματικότητα αυτό που σημαίνει και το όνομα της δηλαδή «δάσος». Εχουμε δώσει πολύ μεγάλη σημασία στον εμπλουτισμό και την ανάπτυξη του πράσινου στην περιοχή μας και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται ακούραστα, γιατί το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, μας προσφέρει πολλά και απαράμιλλα οφέλη».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες στο Τμήμα Δασών για τη δωρεάν παραχώρηση των δενδρυλλίων και των θάμνων καθώς και για την υλοποίηση της δενδροφύτευσης του Δάσους Σωτήρας, περιοχή Κατάσπηλα, που πλήγηκε τον περασμένο Μάιο από πυρκαγιά».

Πηγή: ΚΥΠΕ