Σεβασμό στα πρωτόκολα και στους επιδημιολόγους εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κύκκου

Τον απόλυτο σεβασμό του στα όσα διατυπώνουν οι επιδημιολόγοι και στα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά το πέρας της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, η οποία ενημερώθηκε από ομάδα ειδικών επιδημιολόγων για την πανδημία, ο Κύκκου Νικηφόρος ανέφερε πως η Εκκλησία της Κύπρου ενδιαφέρεται για τον λαό και θέλει να τον προστατεύσει, ενώ ο ίδιος τηρεί όλα τα μέτρα, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Οι επιδημιολόγοι ενδιαφέρονται για την υγεία του σώματος, ενώ η Εκκλησία ενδιαφέρεται για την υγεία της ψυχής, είπε, για να προσθέσει ότι «το σώμα πεθαίνει χωρίς το οξυγόνο και η ψυχή πεθαίνει χωρίς το οξυγόνο της θείας κοινωνίας».

«Εάν ο Χριστιανός δεν κοινωνεί τότε παθαίνει ασφυξία και πεθαίνει η ψυχή του» είπε, σημειώνοντας πως αν το τρίπτυχο για την επιδημιολογική ομάδα είναι “αποστάσεις, απολύμανση χεριών, μάσκες”, για την Εκκλησία στο τρίπτυχο αυτό προστίθεται η “μετάνοια, εξομολόγηση, θεία ευχαριστία”.

Εκτίμησε ακόμη πως αυτή η δοκιμασία είναι «μια παιδαγωγία για να ανανήψουμε ως ανθρωπότητα, να ξαναβάλουμε στο κέντρο της ζωής μας το Χριστό και να πάψουμε να τον έχουμε εξορισμένο στο υπερπέραν» προσθέτοντας πως η ζωή μας έγινε πολύ ανθρωποκεντρική και όχι θεοκεντρική.

Πρόσθεσε πως όσοι πιστοί προσέρχονται χωρίς μάσκα στην εκκλησία, τους υποχρεώνει να φορέσουν μάσκες που διατίθενται για να μπορέσουν να εισέλθουν σε αυτήν. Διατίθεται επίσης υγρό απολύμανσης, ενώ οι πιστοί υποχρεώνονταοι να κρατούν τις αποστάσεις και να απολυμαίνουν τα χέρια τους, είπε.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου, που παρέστη στην συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, ανέφερε πως ήταν υποχρέωσή του να παραστεί, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αρνείται να μεταβεί, καθώς στηρίζει τον θεσμό της Ιεράς Συνόδου και «δεν πρόκειται να τον τορπιλίσουν οι ίδιοι». Άλλο το “δεν με δεσμεύει η απόφαση της Συνόδου και άλλο αρνούμαι να πάω στην Ιερά Σύνοδο”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε – Θα τηρούνται ή όχι τα ανακοινωθέντα του Κράτος