Στη λίστα κινδύνου ο Συλλούρης

Στον κατάλογο με τα πρόσωπα που διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους έχει περιληφθεί ο τέως πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, με βάση πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν την κατακραυγή της κοινωνίας και τον υποχρέωσαν σε παραίτηση. Ως εκ τούτου και το θέμα της μείωσης του αριθμού των αστυνομικών που αποτελούν τη φρουρά του, αντιμετωπίζεται σαν ειδική περίπτωση. Μάλιστα το όλο θέμα αξιολογείται σε τακτική βάση και παίρνονται οι ανάλογες αποφάσεις.

Όπως είναι γνωστό στην τελευταία συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μείωση κατά 25 περίπου αστυνομικών, από το σύνολο των φρουρών δημοσίων προσώπων και αξιωματούχων του κράτους. Οι αστυνομικοί αυτοί ανακοινώθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν για να περιπολούν την εντός των τειχών Λευκωσία.

Όπως είναι γνωστό το προηγούμενο διάστημα, με πρόφαση την ασφάλεια, διατίθετο μεγάλος αριθμός αστυνομικών στην υπηρεσία των προαναφερθέντων προσώπων. Είναι κοινό μυστικό όμως ότι οι αστυνομικοί αυτοί μετατρέπονταν σε οδηγούς για να μεταφέρουν σύζυγο,  παιδιά και εγγόνια στο σχολείο και στα φροντιστήρια, σε εργάτες για διάφορα δουλειές και σε οικιακούς βοηθούς, μεταφέροντας τα ψώνια! Μια εξευτελιστική μεταχείριση που όμως και οι ίδιοι αστυνομικοί το αποδέχονταν αδιαμαρτύρητα.

 «ΘΑ ΚΤΙΖΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ»

Σε παρέμβασή του στο θέμα ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, καταπιάνεται με μια πτυχή του και γράφει: «Ψαλίδι στη φρουρά των πρώην πρώτων κυριών. Δηλαδή οι 3 πρώην πρώτες κυρίες συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να έχουν φρουρές. Αλήθεια από τι και από ποιους κινδυνεύουν; Οι ίδιες δεν αισθάνονται την ανάγκην να πουν φτάνει πιά; Για ένα επιπλέον δάσκαλο στο Τρόοδος δεν υπάρχουν χρήματα!

Πόσο κόστισαν άραγε οι φρουρές των γαλαζοαίματων του πολιτικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια; Από το 2000 μέχρι σήμερα αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ; Θα χτίζαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκωσίας. Καημένη Κύπρος!»