Στην Ισπανία ο Τζιωρτζής για το NASCAR

Οι μισοί βαθμοί του πρωταθλήματος NASCAR Whelen Euro Series κρίνονται το επόμενο τετραήμερο στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια, όπου ο Κύπριος οδηγός Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ισπανία, θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για μια θέση στην τελική τριάδα της κατάταξης του πρωταθλήματος της κατηγορίας EURONASCAR 2 αλλά και του Rookie Trophy.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μετά τους τρεις πρώτους γύρους της σεζόν, ο Κύπριος οδηγός είναι 4ος στη γενική κατάταξη και 2ος στο Rookie Trophy, της κατάταξης δηλαδή των πρωτοεμφανιζόμενων.

Την Παρασκευή (04/12) θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίοι κανονικοί αγώνες του 2020 ενώ το Σαββατοκύριακο, 5-6 Δεκεμβρίου έχουμε τις δύο τελευταίες κούρσες για φετινή χρονιά, οι οποίες δίνουν διπλούς βαθμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τζιωρτζής τρέχει στα χρώματα της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας REMEDICA, οδηγώντας μια Ford Mustang με το Νο1 στις πόρτες για λογαριασμό της Alex Caffi Motorsports, του πρώην πιλότου της F1 Alessandro Caffi.

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα για την Πέμπτη (03/12) περιλαμβάνονται ελεύθερα δοκιμαστικά και προκριματικά ενόψει των δύο πρώτων αγώνων – στο δεύτερο αγώνα η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τον ταχύτερο γύρο κάθε οδηγού στον πρώτο αγώνα – ενώ το Σάββατο (05/12) θα υπάρξουν επίσης προκριματικά για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

«Στόχος είναι να πλασαριστώ ακόμα ψηλότερα σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους γύρους και να αξιοποιήσω το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο οι βαθμοί είναι διπλοί, για να προωθηθώ όσο πιο ψηλά γίνεται στην τελική κατάταξη», δήλωσε ο Τζιωρτζής, προσθέτοντας ότι είναι στην τέταρτη θέση αυτή τη στιγμή και οι επτά πρώτοι έχουν μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο.