Συναντήσεις με ΕΔΕΚ και Κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό θα επιδιώξει η Συμμαχία Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών δηλώνει ότι αντιλαμβανόμενη την πολιτική κρίση η οποία θα προκύψει σε περίπτωση καταψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, θα επιδιώξει να κερδίσει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία σε σχέση με την θέσπιση κατώτατου μισθού και κατώτατης σύνταξης.

Η Γραμματεία του Κινήματος, η οποία συνεδρίασε χθες, αποφάσισε όπως ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με την ΕΔΕΚ, με την οποία έχει ήδη αποφασιστεί συμπόρευση για τις βουλευτικές εκλογές, ενώ ενδεχόμενα να προκύψουν και διαβουλεύσεις με την Κυβέρνηση.

Οι προτάσεις που θα ήθελε η Συμμαχία να υλοποιηθούν, αφορούν τη θέσπιση του κατώτατου εθνικού μισθού, κάτι για το οποίο θα μπορούσαν να εκδοθούν τώρα τα εν λόγω διατάγματα, με ημερομηνία εφαρμογής τους την 01/01/22 όπως αναφέρει η Συμμαχία, και η θέσπιση της κατώτατης σύνταξης πάνω από το όριο της φτώχειας.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα επόμενα βήματα του κινήματος είναι να υπάρξει συνάντηση με την ΕΔΕΚ για να ανταλλάξουν απόψεις και πρόσθεσε ότι «αναμένω ότι το επόμενο βήμα μετά θα είναι να κανονίσουμε μια συνάντηση με την Κυβέρνηση για να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές της προθέσεις, διότι αυτά που εμείς εγείρουμε και που θα θέσουμε στην Κυβέρνηση είναι ζητήματα για τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση συμφώνησε».

Είπε ότι για το θέμα του κατώτατου μισθού θα υπάρξει και υποχρεωτική Ευρωπαϊκή οδηγία για όλα τα κράτη μέλη. «Εμείς δεν ζητούμε κάτι για το οποίο διαφώνησε η Κυβέρνηση, συμφώνησε μαζί μας και στη Βουλή πολλές φορές απλά δεν τα υλοποιεί», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι η Συμμαχία θέλει κάτι περισσότερο από μια απλή δήλωση από την Κυβέρνηση ότι συμφωνεί, «διότι αυτά τα ακούσαμε και ξανά», σημειώνοντας ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε σχέση με την κατώτατη σύνταξη είπε ότι η Κυβέρνηση συμφωνεί με τις προτάσεις τους εξ’ού θα δώσει τώρα επιπρόσθετα επιδόματα πάνω στις χαμηλές συντάξεις ενώ συμφώνησε παλαιότερα και με τη θέση τους ότι δεν πρέπει να υπάρχει κατώτατη σύνταξη κάτω από το όριο της φτώχειας.

Διαβάστε επίσης:
Άμεση λήψη μέτρων στήριξης γυναικών μονογονιών ζητά η ΠΕΟ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα, για να συζητήσει όλα όσα έχουν σχέση με τον προϋπολογισμό για να πάρει τις αποφάσεις που θα ακολουθήσουν οι Βουλευτές του κόμματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ