Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και Cyprus Invest ενώνουν δυνάμεις για προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Τους τρόπους προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, συζήτησε ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων με τον Cyprus Invest.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι σε παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Cyprus Invest Γιώργου Καμπανελλά σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, συζητήθηκαν τρόποι για εγκαθίδρυση μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών προς διευκόλυνση προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Τόσο ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, όσο και ο Cyprus Invest, επισήμαναν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό και συμφώνησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για προβολή της χώρας μας ως προορισμού Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

Στις άμεσες προτεραιότητες τους οι δυο εμπλεκόμενοι φορείς έθεσαν την προσέλκυση διεθνών επιχειρήσεων Τεχνολογίας & Πληροφορικής, αλλά και την προώθηση της Κύπρου ως προορισμού για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και επενδύσεις σε έργα υποδομής, όπως κινηματογραφικά στούντιο.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στην προώθηση επιμέρους έργων και προσέλκυση επενδύσεων στους στρατηγικής σημασίας τομείς του Τουρισμού και μεγάλων έργων σε Στρατηγικούς Τομείς.

Επιπλέον, προσανατολίζονται στην προσέλκυση Επενδυτικών Ταμείων & Διαχειριστών Κεφαλαίων όπως και στην προσέλκυση ξένων πανεπιστημίων για συνεργασίες και εμπλουτισμό του επενδυτικού προϊόντος.

Ωστόσο, όπως σημειώθηκε, η εικόνα με τις επενδύσεις δεν είναι η καλύτερη καθώς το πλήγμα που δέχθηκε ο τομέας από την υπόθεση με την πανδημία και τις πολιτογραφήσεις ήταν ισχυρότατο.

Πηγή: ΚΥΠΕ