Συνεχίζονται οι καταγγελίες για μη τήρηση μέτρων για κορωνοϊό – Ποια επαρχία έχει την πρωτιά

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς της ελέγχους για την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται και την εφαρμογή των Διαταγμάτων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Το τελευταίο 24ωρο, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 4,202 ελέγχους παγκύπρια και προέβηκαν σε 3 καταγγελίες υποστατικών και 82 προσώπων για παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης νόμου και των σχετικών διαταγμάτων.

Από τις 82 καταγγελίες προσώπων, οι 27 αφορούσαν την επαρχία Λευκωσίας, οι 14 την επαρχία Λεμεσού, 19 την επαρχία Λάρνακας, 9 την επαρχία Πάφου και 13 την επαρχία Αμμοχώστου. Η πλειοψηφία των εξώδικων καταγγελιών για τους πολίτες αφορούσε τη μη χρήση/μη σωστή χρήση προστατευτικής μάσκας, καθώς επίσης και για άλλες παραβάσεις (κυκλοφορία μετά τις 21.00).

Η Αστυνομία τονίζει ξανά ότι με σκοπό την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, οι έλεγχοι παγκύπρια για εφαρμογή των διαταγμάτων θα εντατικοποιηθούν και εκεί όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων, τα μέλη της Αστυνομίας θα προχωρούν σε καταγγελίες.

Είναι καθήκον όλων των πολιτών να επιδεικνύουν την ανάλογη πειθαρχία και υπευθυνότητα και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας που λαμβάνονται, για αποφυγή διασποράς του ιού.