Θέμα πολιτικής βούλησης η αποκλιμάκωση στην Αν.Μεσόγειο σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

Την εκτίμηση ότι η αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, μιλώντας στον Τύπο μετά την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι ενημέρωσε τους Υπουργούς πως είναι έτοιμος να ενισχύσει τον μηχανισμό απεμπλοκής και αποφυγής ατυχημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξήγησε ότι πρέπει να διδαχθούμε από την εμπειρία και τα περιστατικά των δεκαετιών του 80 και του 90. Όπως είπε, τότε υπήρχε και πάλι ένταση. Σημείωσε ότι με τον τωρινό μηχανισμό μειώθηκε η ένταση, περιορίστηκε γεωγραφικά και ακυρώθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις. “Στο τέλος της ημέρας είναι θέμα πολιτικής βούλησης”, επεσήμανε. Το ΝΑΤΟ θέλει να αποκλιμακώσει την ένταση γιατί ανησυχούμε για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Γενς Στόλτεμπεργκ.

Διαβάστε επίσης:
Ο Μόρφου διαφωνεί με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου για εμβολιασμό

Ξεκαθάρισε ότι ο μηχανισμός λειτουργεί, απευθύνεται όμως στο ένα κομμάτι του προβλήματος. Σε ό,τι αφορά την υποβόσκουσα διαφορά, επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τη μεσολάβηση που έχει αναλάβει η Γερμανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ