Το Υπουργείο Γεωργίας στηρίζει με στοχευμένα μέτρα και παρεμβάσεις τους πληγέντες αγρότες

Με στοχευμένα μέτρα και παρεμβάσεις στηρίζει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τους πληγέντες από δυσμενή καιρικά φαινόμενα αγρότες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, διαπιστώθηκαν ζημιές σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυτικής παραγωγής καθώς και καταστροφές σε κτηνοτροφικά υποστατικά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Λευκωσίας, από τον Αστρομερίτη μέχρι τις περιοχές Σολέας και Μαραθάσας.

Με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση της κατάστασης, Λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας μετέβησαν άμεσα στις πληγείσες περιοχές για καταγραφή όλων των ζημιών και ενεργοποίηση του Εθνικού Πλαισίου για στήριξη των πληγέντων γεωργοκτηνοτρόφων, αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας.

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και τις ευρύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος λόγω της πανδημίας, το Υπουργείο Γεωργίας «στέκεται δίπλα στους γεωργοκτηνοτρόφους του τόπου μας και τους στηρίζει έμπρακτα με στοχευμένα μέτρα και παρεμβάσεις, με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ