ΥΠΟΙΚ: Παραπλανητικά και ανακριβή τα ευρήματα της Ελεγκτικής για υπηκοότητες σε στελέχη εταιρειών

Παραπλανητικά, ανακριβή, που δεν ανταποκρίνονται ουδόλως στην πραγματικότητα, κρίνει ο Υπουργός Οικονομικών τα ευρήματα της Ειδικής Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας στο Πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος σε στελέχη δυο εταιρειών.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρει ότι τo Υπουργείο Οικονομικών έχει προβεί σε ενδελεχή μελέτη των ευρημάτων της υπό αναφορά Έκθεσης και αυτά κρίνονται ως εντελώς παραπλανητικά και ανακριβή, ενώ βρίθουν αναληθειών και συμπερασμάτων που ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Στο παρόν στάδιο είμαι υποχρεωμένος, να μην προβώ σε δημόσια σχόλια επί των συγκεκριμένων αναφορών στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σεβόμενος το έργο της υπό εξέλιξη έρευνας που διεξάγεται από την Ερευνητική Επιτροπή. Προτίθεμαι όμως, να αποστείλω στην Ερευνητική Επιτροπή, όλα τα αναλυτικά στοιχεία, με ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες που αντικρούουν τα όσα αυθαίρετα εξάγονται από την Έκθεση. Πρόσθετα, είμαι στη διάθεση της Επιτροπής για περαιτέρω πληροφόρηση», σημειώνει

Προσθέτει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, με τις ενέργειες της, οι οποίες εξάγουν λανθασμένα συμπεράσματα, στοχοποιεί πρόσωπα, εκθέτει τους ίδιους τους επενδυτές οι οποίοι βλέπουν τις εταιρείες τους να διασύρονται μέσα από σκανδαλολογία και να αποτελούν πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά παράλληλα εκθέτει και την ίδια τη χώρα πλήττοντας σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της.

Πηγή: ΚΥΠΕ