Άλλες δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού για απάτη με τραπεζικούς λογαριασμούς

Μετά τη χθεσινή καταγγελία 60χρονης για απάτη από μήνυμα που εμφανίζεται να προέρχεται από την Τράπεζα Κύπρου και την απώλεια 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, δυο ακόμα καταγγελίες έγιναν σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε από 61χρονο στο ΤΑΕ Λεμεσού, ότι ανταποκρινόμενος σε μήνυμα που έλαβε και που θεώρησε ότι προερχόταν από την τράπεζα του, καταχώρησε τους προσωπικούς του αριθμούς σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με αυτήν της Τράπεζας Κύπρου, καθώς και άλλα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί. Λίγο αργότερα ενημερώθηκε ότι χρηματικό ποσό 70.000 ευρώ μεταφέρθηκε από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Παρόμοιο περιστατικό κατήγγειλε σήμερα και μια 60χρονη, από τον λογαριασμό της οποίας κλάπηκε χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ, ενώ χθες, το ίδιο ποσό είχε μεταφερθεί από λογαριασμό, επίσης 60χρονης, σε λογαριασμό τραπεζικού ιδρύματος στην Ολλανδία.

Θύματα παρόμοιας φύσης απάτης φαίνεται να έχουν πέσει και πολίτες στη Λευκωσία.

Η Αστυνομία καθώς και η Τράπεζα Κύπρου κάνουν έκκληση στο κοινό να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μηνύματα τα οποία αφορούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης 1bank, κωδικούς μιας χρήσης (OTPs), αριθμούς και άλλες πληροφορίες καρτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ