Αναστέλλονται οι εξετάσεις τετραμήνων – Πώς θα αξιολογηθούν οι μαθητές

Τα πάνω κάτω έφεραν οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, για επιβολή lockdown τριών ημερών και όπως φαίνεται οι εξετάσεις τετραμήνων αναστέλλονται για το πρώτο τετράμηνο.

Ο υπουργός Παιδείας είχε το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και οργανωμένους γονείς, κατά την οποία ανάλυσαν τα νέα μέτρα και τους ενημέρωσε περί της λειτουργίας των σχολείων τις επόμενες ημέρες. Καθηγητές και γονείς εξέφρασαν εκ νέου την άποψή τους, ότι θα πρέπει να ανασταλούν οι εξετάσεις τετραμήνων.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων, Χαράλαμπος Διονυσίου, ο υπουργός τους ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων και θα αξιολογηθούν με βάση το ποσοστό της προφορικής απόδοσης, που είναι 60%. Το υπόλοιπο 40% θα μεταφερθεί στο τέλος της χρονιάς, όταν θα αξιολογηθούν οι μαθητές με γραπτή εξέταση.

Οι οργανωμένοι γονείς επιμένουν στη θέση τους ότι δεν πρέπει να μεταφερθεί η ύλη των εξετάσεων, με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης να αναφέρει στον REPORTER πως θα πρέπει να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος αξιολόγησης των μαθητών.

«Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των διακοπών έχουν μελετήσει και έχουν προετοιμαστεί και θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι αξιολόγησης, όπως βρέθηκε και τον περασμένο Μάιο».

Πηγη: reporter.com.cy