ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Πόσο έχει αλλάξει…

Η αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης έχει αλλάξει άρδην με την προσθήκη του Σπύρου Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας. Και επί της ουσίας άλλωστε, η βαρωσιώτικη ομάδα δεν έχει δεχθεί γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, όντας η μόνη ομάδα τη δεδομένη στιγμή που διατηρεί τόσο μεγάλο σερί ανέπαφων εστιών.

Ο Ελλαδίτης στόπερ, μπορεί να μην είναι ο… ταχύς αμυντικός, όμως οι τοποθετήσεις του τις περισσότερες φορές είναι σωστές με αποτέλεσμα να βγαίνει πρώτος πάνω στην μπάλα με ορθές παρεμβάσεις. Για τις εναέριες μονομαχίες ούτε λόγος, με τα ποσοστά του στις κερδισμένες να είναι αρκετά υψηλά.

Η παρουσία του βελτίωσε αισθητά και τον Μπράνκο Βργκοτς που έχει την ευχέρεια να ανεβαίνει όσο πιο ψηλά γίνεται και να βοηθά στην δημιουργία-ανάπτυξη της εκάστοτε επιθετικής προσπάθειας. Επίσης, βελτίωση έχει καταγράψει και ο Κωστάκης Αρτυματάς που έλαβε την έτερη θέση στην αμυντική 3άδα, πλην του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ και φαίνεται να… καπαρώνει τη συγκεκριμένη θέση.

Φυσικά, η ουσιαστική και η αποτελεσματική παρουσία της ανασταλτικής λειτουργίας, επιφέρει… θέματα μεσοεπιθετικά τα οποία όμως διορθώνονται. Άλλωστε η εναλλαγή σχηματισμού χρειάζεται χρόνο για αφομοιωθεί σωστά στο ρόστερ για να μπορεί να το αποδώσει στο απόλυτο, εντός των τεσσάρων γραμμών.

Πηγή: balla.com.cy