Αποκαταστάθηκε στον Δήμο Αθηένου ο χώρος που λειτουργούσε ως προσωρινό πράσινο σημείο

Στην αποκατάσταση του χώρου που λειτουργούσε για πολλά χρόνια ως προσωρινό πράσινο σημείο προχώρησε ο Δήμος Αθηένου, κάνοντας λόγο για σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο χώρος «είχε καταντήσει ως ένας πραγματικός σκυβαλότοπος». Το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, προστίθεται, ανήκει στον Δήμο, ενώ χρησιμοποιείτο παράνομα για απόρριψη αποβλήτων και σε γειτνιάζοντα ιδιωτικά τεμάχια.

«Με συντονισμένες ενέργειες μερικών μηνών, ο Δήμος προχώρησε σε καθαρισμό του χώρου και σε αποκατάστασή του. Ήδη τα τεμάχια που χρησιμοποιούνταν ως προσωρινός σκυβαλότοπος έχουν οργωθεί» αναφέρεται ενώ προστίθεται ότι «η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα δεν θυμίζει τίποτε από την άσχημη περιβαλλοντική εικόνα που είχε ο χώρος προηγουμένως».

Ο Δήμος έχει προχωρήσει πρόσφατα σε καθαρισμό και άλλων χώρων στους οποίους απορρίφθηκαν απόβλητα στο παρελθόν, ενώ δηλώνει «αποφασισμένος να διατηρήσει την περιοχή της Αθηένου καθαρή, επιβάλλοντας αν χρειαστεί και ψηλά εξώδικα πρόστιμα σε παρανομούντες».

Οι δημότες και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί μπορεί να μεταφέρει πλέον τα απόβλητά του στο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί καθημερινά στην περιοχή του Δήμου, πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή, σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ