ΑΤΑΚΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: Είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη

Τη θέση πως υπάρχει χρόνος με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία για να αναπληρωθούν τα κενά από τη μη φυσική παρουσία των μαθητών, εξέφρασε μιλώντας στο OMEGA και στις ΑΙΧΜΕΣ ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Αναλυτικά ο κ. Προδρόμου επισήμανε ότι:

Οι αποφάσεις για τα σχολεία είναι συλλογικές. Δεν τίθεται θέμα συναίνεσης.

Στο Υπουργείο παιδείας επιθυμούμε να έχουμε τη φοίτηση με φυσική παρουσία στο βαθμό που είναι δυνατό.  Πάντα όμως λαμβάνουμε υπόψη τις συστάσεις και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας.

Η άρση των περιορισμών ήταν γνωστό πως θα ήταν σταδιακή. Το πρώτο βήμα γίνεται στις 8 Φεβρουαρίου με τα Δημοτικά και τους τελειόφοιτους.

Η φυσική παρουσία δεν μπορεί να αντικατασταθεί όχι μόνο για μαθησιακούς λόγους αλλά και  για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους. Κανένα δεν επιθυμεί να κρατάμε τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι.

Για την αναπλήρωσή του διδακτικού χρόνου έχουμε αρκετές δυνατότητες. Από τώρα και στο εξής και αν διατηρήσουμε υγειονομικές συνθήκες που να το επιτρέπουν έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για να αναπληρώσουμε.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι απειλούμαστε από πανδημία. Προσωπικά παρακολουθώντας το τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, είμαστε σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από τις πλείστες, αν όχι όλες τις της χώρες στην Ευρώπη.

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Προδρόμου: