Αβέρωφ: Θύματα τα παιδιά

Τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας είναι τα παιδιά, που παραμένουν για δεύτερη χρονιά μακριά από τα σχολεία τους, τους δασκάλους τους και τους συμμαθητές τους, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Τα όσα βιώνουν αυτή την περίοδο, θα τα κυνηγούν σε όλη τους τη ζωή είπε, προσθέτοντας: Έχω κι εγώ παιδί και ξέρω την κατάσταση, βλέπω πώς είναι. Αυτό πρόσθεσε, να το έχουν υπόψη όσοι λένε ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν επηρεάζει τα παιδιά γιατί  δεν κολλούν από την ασθένεια. Τα ψυχολογικά τραύματα που προκαλεί η ασθένεια στα παιδιά είναι ακόμα χειρότερα, ανέφερε.

Οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου έγιναν το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, λέγοντας ότι η πανδημία μαζί με την οικονομική κρίση, το εθνικό θέμα και τη διαφθορά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν τον  τόπο. Κάλεσε δε σε συνεργασία όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισή τους.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το μεγάλο ζήτημα που σημάδεψε τη χρονιά που έφυγε, δεν δίστασε να απαντήσει: Τα διαβατήρια. Και χωρίς να περιμένει άλλη ερώτηση προχώρησε και είπε: Ήταν ένα θέμα που διέσυρε τη χώρα μας, διάβρωσε το κύρος της Κύπρου, γι’ αυτό θέση μας είναι πως όσοι φταίνε, όσοι ευθύνονται πρέπει να πληρώσουν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.