Δωρεά σε σχολεία και στήριξη ευάλωτων από οργανωμένα σύνολα

Υπολογιστές σε σχολείο της επαρχίας Λάρνακας δώρισε η εταιρεία Hermes Airports ενώ το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού ανακοίνωση τη λειτουργία γραμμής στήριξης των ευάλωτων ομάδων.

Η ΕΚΥΣΥ σε ανακοίνωση του διευκρινίζει ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται τα 710 ευρώ.

Η Hermes Airports χαρίζει υπολογιστές στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Αειφορίας της Hermes, η εταιρία παραχώρησε 12 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Κιτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Ο οργανισμός αφουγκράζεται καθημερινά τις ανάγκες της κοινωνίας μας και δηλώνει παραστάτης της, επομένως δεν θα μπορούσε παρά να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του σχολείου και να είναι αρωγός στο έργο του», προστίθεται.

Η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, σε δηλώσεις της είπε ότι «είμαστε σίγουροι πως με αυτή μας την απόφαση θα συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται από το σχολείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν στο Κίτι και να διευκολυνθούν τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές».

Στήριξη σε ευάλωτες ομάδες από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι για στήριξη των ευάλωτων ομάδων θα λειτουργήσει ειδική τηλεφωνική «γραμμή στήριξης και διασύνδεσης», η οποία θα παρέχει κοινωνική ενδυνάμωση μέσα από την στήριξη, την πληροφόρηση και την διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες.

Η γραμμή λειτουργεί σε συνεργασία με τα Επαρχιακά Συντονιστικά Συμβούλια Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) στη βάση επιστημονικού εγχειριδίου λειτουργίας, εκπαίδευσης και εποπτείας των χειριστών/τριών. Οι επαγγελματίες χειριστές/τριες, διαφόρων ειδικοτήτων, που στελεχώνουν τη γραμμή είναι εκπαιδευμένοι και έμπειροι να σας ακούσουν και να σας βοηθήσουν.

Η γραμμή λειτουργεί στη βάση της ανωνυμίας, της εχεμύθειας και της εμπιστευτικότητας.

Ο αριθμός Γραμμής Στήριξης και Διασύνδεσης είναι 22000001, και οι ώρες λειτουργίας θα είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00

Θα εξυπηρετούνται ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να μετακινηθούν από την οικία τους και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για μεταφορά πχ τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, από εθελοντές των Σωμάτων Εθελοντών, αναφέρεται.

Το ΕΚΥΣΥ διευκρινίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 710 ευρώ

Η ΕΚΥΣΥ σε ανακοίνωση της διευκρινίζει ότι την αύξηση για να φθάσει το συνολικό ποσό δηλ. σύνταξη και ειδική χορηγία στα 710 ευρώ τον μήνα , που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας ,την δικαιούνται μόνο μονήρη άτομα που παίρνουν την μικρή επιταγή και που έχουν συνολικά εισοδήματα κάτω από το ποσόν αυτό.

Για τους υπόλοιπους χαμηλοσυνταξιούχους για νοικοκυριά 2 ατόμων δεν ισχύει το ποσόν των 710 ευρώ για τον κάθε ένα, αλλά υπολογίζεται με βάση το οικογενειακό εισόδημα ενώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΕΕΕ με βάση ενημέρωση που έχει η ΕΚΥΣΥ θα πληρωθούν την αύξηση και τα αναδρομικά εντός Ιανουαρίου, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Το όριο της φτώχειας είναι 10,324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15,486 ευρώ για νοικοκυριό 2 ατόμων. H αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και Ε.Ε.Ε. – (Έντυπο ΕΕΕ5.v2- γκρίζου χρώματος).

Πηγή: ΚΥΠΕ