Δωρεάν πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης προωθεί ο Δήμος Αγίας Νάπας

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής, στήριξης και ψυχικής ενδυνάμωσης για τους δημότες του προωθεί ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η εμφάνιση της πανδημίας, ο εγκλεισμός (lockdown) και οι δυσμενείς επιπτώσεις της οδήγησαν σε δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Ο φόβος νόσησης από τον ιό COVID-19, η απώλεια εργασίας και οι οικονομικές δυσκολίες αποτελούν μερικές αλλαγές, οι οποίες αναπόφευκτα επηρεάζουν την ψυχική υγεία και ευημερία των ανθρώπων».

Προστίθεται ότι «στο πλαίσιο αυτό, Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας με εξειδικευμένες γνώσεις του Προγράμματος Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» της διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας, παρέχουν συμβουλευτική, στήριξη, ψυχική ενδυνάμωση, ενημέρωση και διασύνδεση με υφιστάμενες υπηρεσίες στους δημότες».

Διαβάστε επίσης:
Με Lady Gaga και JLo η ορκωμοσία Μπάιντεν: «Αστακός» η Ουάσινγκτον – Μεγάλος απών ο Τραμπ

Σημειώνεται ότι «οι υπηρεσίες θα παρέχονται ατομικά τηλεφωνικά ή μέσω Skype μετά από διευθέτηση ραντεβού, χωρίς κόστος. Το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, από τις 07.30 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 99 152816».

Πηγή: ΚΥΠΕ