Έκρηξη βόμβας σε οικία στο Λιοπέτρι – Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 35χρονου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανανέωσε σήμερα για 4 μέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον 35χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου και απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που διαπράχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, 2020 στην επαρχία Αμμοχώστου.

Το διάταγμα κράτησης του 35χρονου υπόπτου έληξε και σήμερα οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε νέο διάταγμα για τέσσερις μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η γύρω στις 9.10 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, σημειώθηκε έκρηξη, στην αυλή ακατοίκητης οικίας κατοικίας, στην επαρχία Αμμοχώστου, ιδιοκτησία 50χρονου.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών και της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών και από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, που είχε τοποθετηθεί στην αυλή του σπιτιού.

Κατά το χρόνο της έκρηξης, ο 50χρονος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μαζί με 34χρονο, ενώ κανένας από τους δύο δεν τραυματίστηκε. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην σκηνή διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ