Εκστρατεία συλλογής τροφίμων για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου διεξάγει η Εκκλησία Σωτήρας

Μεγάλη εκστρατεία συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου διεξάγει η Εκκλησία Σωτήρας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πατήρ Γεώργιος Χατζηαδάμου, συντονιστής του Κοινωνικού Παντοπωλείου Σωτήρας ανέφερε ότι «η εκστρατεία συλλογής τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό. Εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Πρόσθεσε ότι «από πέρσι όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, οι οικογένειες που χρειάζονται στήριξη στη Σωτήρα αλλά και στις γύρω Κοινότητες, έχουν αυξηθεί ενώ βοήθεια παρέχεται και σε οικογένειες αλλοδαπών που ήρθαν στην περιοχή από τις χώρες τους για να εργαστούν σε διάφορους τομείς όπως ξενοδοχεία, χωράφια, μάντρες και άλλους χώρους».

Η συγκεκριμένη προσπάθεια συνέχισε «γίνεται από την Εκκλησία της Σωτήρας σε συνεργασία με τον Δήμο και οργανωμένα σύνολα, μεταξύ των οποίων η Λέσχη Καταδρομέων Σωτήρας, οι κυνηγοί και το Κέντρο Νεότητας τα οποία προσφέρουν τόσο σε είδος όσο και σε χρήματα, ώστε να αγοραστούν διάφορα προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως σκόνες πλυντηρίου, γάλα σε σκόνη για τα βρέφη και πάνες».

Εξήγησε ακόμα ότι «στα πακέτα που προσφέρονται είναι ξηρά τροφή, γάλα και διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, λαχανικά και άλλα. Ο κόσμος που έχει ανάγκη μεταβαίνει στην εκκλησία και παραλαμβάνει το πακέτο του, εθελοντές παίρνουν πακέτα στα σπίτια ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, πάντοτε όμως διακριτικά, χωρίς να εκτεθεί κανένα πρόσωπο» είπε και σημείωσε πως «σε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη και δεν θέλουν να το γνωρίζουμε, μεταβαίνουμε στο σπίτι τους και προσφέρουμε βοήθεια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πάτερας Γεώργιος είπε ότι «μεταξύ άλλων η Εκκλησία πληρώνει μέρος από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, οικογενειών που έχουν ανάγκη, προκειμένου να μην διακοπή η παροχή αυτών των ειδών. Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με την ΑΗΚ και σε περίπτωση που συνεργείο μεταβεί στη Σωτήρα ή σε άλλες Κοινότητες για να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ειδοποιούμαστε και δίνουμε ένα ποσό έναντι του συνολικού λογαριασμού, αποτρέποντας έτσι τη διακοπή».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «ο κόσμος που επιθυμεί να συνεισφέρει μπορεί να πάρει τα τρόφιμα ή άλλα είδηση πρώτης ανάγκης στην εκκλησία της Σωτήρας. Εδώ και λίγο διάστημα αρχίσαμε μια εκστρατεία όπου σε διάφορα σουπερμάρκετ έχουν τοποθετηθεί «Καλάθια Αγάπης» και ο κόσμος μπορεί να τοποθετεί διάφορα προϊόντα από αυτά που αγοράζει».

Ο πάτερας Γεώργιος σημείωσε πως «ένα άνθρωπος που δεν έχει να φάει δεν υστερεί σε τίποτε από τον οποιονδήποτε που όχι μόνο έχει να φάει αλλά και να πετάξει. Είμαστε όλοι το ίδιο και εάν κάποια άτομα βρέθηκαν σε κατάσταση που χρειάζεται ανάγκη πρέπει όλοι να βοηθήσουν και να προσφέρουν απλόχερα» είπε και σημείωσε πως «αρκετές φορές η Εκκλησία βρίσκεται σε δίλημμα για τα άτομα που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια και πρόσωπα που προσπαθούν να μας εκμεταλλευθούν».

Πηγή: ΚΥΠΕ