Έκτη σύλληψη για την οχλαγωγία την Πρωτοχρονιά στην Αμμόχωστο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου, ηλικίας 23 χρόνων, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση οχλαγωγίας, που συνέβη ξημερώματα πρωτοχρονιάς στην επαρχία Αμμοχώστου. Άλλα πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Το περιστατικό οχλαγωγίας συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυκτα της 1ης Ιανουαρίου, όταν γύρω στα 40 πρόσωπα συγκεντρώθηκαν σε περιοχή στην επαρχία Αμμοχώστου και έθεσαν πυρκαγιά σε αριθμό μοτοποδηλάτων που οι ίδιοι μετέφεραν στο σημείο.

Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο σημείο και ενώ κατέβαλλαν προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς, κάποια από τα πρόσωπα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, άρχισαν να τους βρίζουν και να ρίχνουν πέτρες προς το μέρος τους.

Στη συνέχεια, με την κατάσβεση της φωτιάς επιτέθηκαν στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα μέλος της Αστυνομίας να χρησιμοποιήσει τον υπηρεσιακό οπλισμό του, με ρίψη προειδοποιητικού πυροβολισμού στον αέρα, αποτρέποντας έτσι την επίθεση και αναγκάζοντας τους να οπισθοχωρήσουν, συνέχισαν ωστόσο από απόσταση να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα προς τους πυροσβέστες και σε όχημα της Πυροσβεστικής.

Αποτέλεσμα της ρίψης των αντικειμένων ήταν να τραυματιστεί μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αυτός μετέβη για ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη οίδημα στο δεξί πόδι και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο, (Το Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 1, ημερομηνίας 01/01/2021, είναι σχετικό).

Σε σχέση με τα επεισόδια η Αστυνομία διερευνά υπόθεση οχλαγωγίας, εμπρησμού, επίθεσης εναντίον οργάνου τήρησης της τάξης, κοινής επίθεσης, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και πρόκλησης ζημιάς σε περιουσία. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.