Εμβολιάζονται 84 πρόσωπα κατά του κορωνοϊού στο ΓΝ Αμμοχώστου

Συνολικά 84 άτομα εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού σήμερα στο Κέντρο Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου «από τις 8 σήμερα το πρωί ξεκίνησαν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, για άτομα άνω των 80 ετών. Είναι προγραμματισμένο να γίνουν μέχρι τις 3 το μεσημέρι περίπου 84 ραντεβού για εμβολιασμό, ο οποίος θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 15 του μήνα».

Πρόσθεσε ότι «για την επίβλεψη των εμβολιασμών, οι οποίοι γίνονται στο Κέντρο Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, έχει τεθεί υπεύθυνος ιατρός. Στο Κέντρο κάνουν τους εμβολιασμούς πέντε άτομα, τα οποία έχουν ειδικευθεί» είπε και σημείωσε πως «οι ηλικιωμένοι εμβολιάζονται σε τρεις αίθουσες του Κέντρου Υγείας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «μετά τον εμβολιασμό τα άτομα παραμένουν στο Κέντρο για περίπου 30 λεπτά σε περίπτωση που παρουσιάσουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη παρενέργεια. Μετά από τρεις εβδομάδες τα άτομα που πήραν την πρώτη δόση του εμβολίου θα επισκεφθούν και πάλι το Κέντρο Υγείας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου για να κάνουν τη δεύτερη δόση».

Εξάλλου ο Μάριος Βασιλείου, Υπεύθυνος Επισκέπτης Υγείας ανέφερε ότι «η διαδικασία εμβολιασμού ξεκίνησε κανονικά στις 8 το πρωί, με βάση τον προγραμματισμό που έγινε από την ειδική πλατφόρμα όπου τα ραντεβού κλείνονται από τους προσωπικούς γιατρούς ή από μέλη της ίδιας οικογένειας που μπορούν να το πράξουν ηλεκτρονικά. Εχει προγραμματιστεί να γίνουν δώδεκα ραντεβού ανά ώρα και έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε όλα τα άτομα που πρέπει να εμβολιαστούν σήμερα».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «με βάση τις ανάγκες που έχει η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, το Τμήμα είναι υποστελεχωμένο, αφού από τα πέντε άτομα που πρέπει να κάνουν τους εμβολιασμούς, τα δύο ασχολούνται με τη γραφειακή δουλειά και τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να περαστούν όλα τα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα».

Πρόσθεσε ότι «μέχρι τις 12 το μεσημέρι έχουν εξυπηρετηθεί όλα τα άτομα που προσήλθαν για τον εμβολιασμό ενώ τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας. Ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται καθόλου και στόχος μας είναι ακριβώς να μην ταλαιπωρηθεί κανένα άτομο που προσέρχεται για εμβολιασμό».

Ο κ. Βασιλείου απηύθυνε έκκληση στο κοινό να μην επικοινωνεί τηλεφωνικώς με το Κέντρο Υγείας για να επιβεβαιώσουν το ραντεβού τους. «Δυστυχώς το Τμήμα αδυνατεί να ανταποκριθεί σε όλα αυτά τα τηλέφωνα», είπε και κάλεσε όλους «να σημειώνουν την ημέρα και ώρα του ραντεβού τους και να το επιβεβαιώνουν με τους προσωπικούς τους γιατρούς».

Ερωτηθείς κατά πόσον οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους απάντησε πως «το Κέντρο έχει γίνει δέκτης αρκετών παραπόνων συμπολιτών μας, οι οποίοι αναφέρουν πως δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού. Αυτά τα άτομα πρέπει είτε να κλείσουν το ραντεβού τους με τον προσωπικό τους ιατρό είτε να το κάνει γι’ αυτούς, μέσω της πλατφόρμας, ένα δικό τους πρόσωπο».

Οσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Βασιλείου είπε πως «σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνουν 84 εμβολιασμοί, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα 85 εμβόλια. Ωστόσο υπάρχει λίστα αναμονής για προσωπικό του Νοσοκομείου που επιθυμεί να εμβολιαστεί, θα ειδοποιηθεί ένας συνάδελφος για να βάλει το εναπομείναν εμβόλιο» είπε και σημείωσε πως «από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου δεν έχει χαθεί ούτε μία δόση εμβολίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ