Επιστολή Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές προς Σπέχαρ

Επιστολή στην Ειδική Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ απέστειλαν οι Τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές και αντιμετωπίζουν προβλήματα για να μεταβούν στην εργασία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι πρόκειται για ανοικτή επιστολή στην οποία οι εργαζόμενοι επέστησαν την προσοχή στην ασυνέπεια των αποφάσεων που λαμβάνονται από την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα για αντιμετώπιση της πανδημίας και στο γεγονός ότι δεν μπορούν να μεταβούν στα σπίτια τους.

Γίνεται αναφορά επίσης στις διάφορες αποφάσεις που λήφθηκαν από πλευράς «κυβέρνησης» για την μετάβαση των εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές και υπογραμμίζουν την ασυνέπεια των αποφάσεων.

«Κάνουμε ανοιχτή έκκληση προς τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας της οποίας είμαστε πολίτες και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας επίσης είμαστε πολίτες. Οι πολίτες σας αγωνίζονται να ζήσουν και να υπάρξουν εδώ σε αιχμαλωσία. Σας παρακαλούμε να θέσετε αυτές τις πιέσεις και τις άνισες πρακτικές που μας επιβάλλονται στη διεθνή κοινότητα», αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ