Φονικό στο Λευκόνοικο: Τί έδειξαν οι νεκροτομές

Διενεργήθηκαν το πρωί του Σαββάτου (9/01) οι νενομισμένες νεκροτομές επί των σωρών των θυμάτων του μακελειού στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, με τα ευρήματα να βρίσκονται ενώπιον της «αστυνομίας».

Την ίδια ώρα ελεύθερος αφέθηκε ο 18χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζών από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, από τις σορούς τους ζεύγους, 52 και 48 ετών, εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 14χρονου γιου, ο οποίος τους πυροβόλησε και μετά έθεσε τέρμα στη ζωή του. Επίσης, εντοπίστηκαν ίχνη στο όπλο και στην σκανδάλη του όπλου, που δείχνουν πως προηγήθηκε πάλη μεταξύ των γονέων και του γιου.

Υπό το φως των ευρημάτων της νεκροτομής, ο 18χρονος γιος αφού ανακρίθηκε αφέθηκε ελεύθερος, ενώ περιέγραψε στην «αστυνομία» τα όσα είδε και πως όταν είδε τους γονείς του με αίματα και τον αδελφό του με το όπλο, άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει, ζητώντας βοήθεια από γείτονες.

Όπως είπε ο 18χρονος, ο αδελφός του, του έδειξε το όπλο, το οποίο ωστόσο είχε μπλοκάρει, λέγοντας πως θα μπορούσε να σκοτώσει και τον ίδιο.

Ο 18χρονος, σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσε να πιστέψει τι έζησε, ενώ όταν οι γείτονες προσέτρεξαν στην οικία του καλώντας την «αστυνομία», καθόταν στο πεζοδρόμιο και προσευχόταν για την ανάρρωση των δικών τους ανθρώπων. Μάλιστα, όπως γράφουν τα τουρκοκυπριακά μέσα, είπε: «Δεν πήρε τη μητέρα και τον πατέρα μου με ασθενοφόρο; Δεν έχουν πάρει τη μητέρα και τον πατέρα μου ακόμα;».

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκοκυπριακά μέσα, ο 14χρονος διέπραξε το έγκλημα υπό την επίδραση ενός βιντεοπαιχνιδιού Playstation. Όπως αναφέρεται, ο 14χρονος έπαιζε πολλές ώρες Playstation και πιο πολύ το παιχνίδι Grand Theft Auto V και είχε μαλώσει γι’ αυτό το λόγο με τον μεγαλύτερο αδερφό του, 18 χρονών, εναντίον του οποίου φαίνεται να κινήθηκε κρατώντας μαχαίρι το μεσημέρι πριν το φόνο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδια, περιέχει σκληρή βία και γι’ αυτό το περιεχόμενό του δεν θεωρείται κατάλληλο για παιδιά.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 14χρονος φέρεται να ανήκε στον πατέρα του που ήταν εν αποστρατεία αξιωματικός του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Πηγή: reporter.com.cy