Φωτιά σε λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο – Τί λέει η εταιρεία

Το λεωφορείο το οποίο κατεστράφη ολοσχερώς σήμερα το μεσημέρι ενώ εκτελούσε διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού είχε πρόσφατα περάσει όλους τους ελέγχους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή εταιρειών ΕΜΕΛ- ΖΗΝΩΝ -INTERCITY- ΟΣΕΑ – ΟΣΥΠΑ, με αφορμή το συμβάν.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έκλεισε προσωρινή το σημείο του αυτοκινητοδρόμου στο ύψος της Κοφίνου με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το λεωφορείο, ενώ εκτελούσε τη διαδρομή «παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα», ενώ ο οδηγός ακινητοποίησε άμεσα το λεωφορείο και εφάρμοσε το πρωτόκολλο ασφαλείας το οποίο προνοεί άμεση εκκένωση των επιβατών και των αποσκευών τους.

«Προσπάθησε ανεπιτυχώς να κατασβέσει την φωτιά με τον πυροσβεστήρα που βρισκόταν στο λεωφορείο, αλλά η φωτιά επεκτάθηκε στο εσωτερικό του και καταστράφηκε ολοσχερώς», αναφέρει, προσθέτοντας πως με δεύτερο λεωφορείο που απέστειλε η εταιρεία, οι επιβάτες και οι αποσκευές τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο τελικό τους προορισμό.

«Το εν λόγω λεωφορείο είναι ηλικίας 8 χρονών και πρόσφατα πέρασε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Οι ακριβείς λόγοι της φωτιάς θα γίνουν γνωστοί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες των αρμοδίων αρχών και της εταιρείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η εταιρεία Υπεραστικά Λεωφορεία επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τον οδηγό, τους επιβάτες και τις αρμόδιες αρχές για την υπευθυνότητα που επέδειξαν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ελάχιστη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Πηγή: ΚΥΠΕ