Για «τραγική» κτηριολογική κατάσταση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάνει λόγο η ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ

Ο Κλάδος Υπαλλήλων των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων – ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ, με αφορμή την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 21 Ιανουαρίου, μεταφέρει σε ανακοίνωσή του, την έντονη ανησυχία και αναστάτωση του προσωπικού σχετικά με την τραγική, όπως αναφέρει, κτηριολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Κεντρικά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λεωφόρο Βύρωνος 7, στη Λευκωσία.

«Όπως μας έχει ενημερώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση των Υπηρεσιών, το κτήριο σύμφωνα και με τις υποδείξεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων χρήζει άμεσης στατικής αναβάθμισης και συντήρησης καθώς έχουν εντοπιστεί φθορές σε φέροντα στοιχεία με οξείδωση οπλισμού και αλλοίωση του σκυροδέματος λόγω της ηλικίας της οικοδομής η οποία είναι περίπου 60 χρόνων και έχει εξαντλήσει τον χρόνο ζωής του σχεδιασμού της», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι ειδικά κατά το 2020, όπως τους έχει ενημερώσει η Διεύθυνση των Υπηρεσιών, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων με σειρά επιστολών του προς την Διοίκηση του Υπουργείου ζητούσε επιτακτικά όπως εγκαταλειφθεί άμεσα το κτήριο για να αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης του και παράλληλα να επισπευσθούν οι διαδικασίες μετακίνησης του προσωπικού για λόγους ασφαλείας.

«Δυστυχώς, μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι μέχρι σήμερα η αρμόδια Τεχνική Επιτροπή των Γενικών Διευθυντών η οποία είναι επιφορτισμένη με τα θέματα στέγασης των Κρατικών Υπηρεσιών δεν έχει καταλήξει σε πιο κτήριο θα μεταστεγαστεί το προσωπικό που εργάζεται στα Κεντρικά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων», αναφέρεται.

Υπό το φως όλων των πιο πάνω δεδομένων, ο Κλάδος απαιτεί την επίσπευση της απόφασης για εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου για την εξασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματος για απασχόληση σε ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρεται, ο Κλάδος μας θα αναγκαστεί στη λήψη μέτρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ