Ιερέας της Λεμεσού αρνήθηκε να κηδέψει νεκρό κορωνοϊού – Τί λέει ο ιερέας που τελικά τέλεσε την κηδεία

Σύγχυση και αναστάτωση προκάλεσε η στάση του ιερέα κοινότητας της Λεμεσού, ο οποίος αρνήθηκε να κηδεύσει συγχωριανό του που πέθανε από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο ιερέας τήρησε τη συγκεκριμένη στάση επικαλούμενος οδηγίες από τη Μητρόπολη Λεμεσού.
Στο OMEGA και στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Αψερός, ο οποίος μετά από την παράκληση της οικογένειας τέλεσε τελικά ο ίδιος την κηδεία του ηλικιωμένου. “Η οικογένεια βρισκόταν σε αδιέξοδο, δεν ήθελαν να γίνει η κηδεία στο δρόμο”, αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης.
Θέση έλαβε και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος,  μιλώντας στο OMEGA για το περιστατικό αυτό λέγοντας πως δεν ήταν ενήμερος για την εν λόγω περίπτωση.
Ο Μητροπολίτης τονίζει ότι ο ιερέας επικαλέστηκε παλαιότερη οδηγία από τη πρώτη φάση του Κορωνοϊού,  η οποία αναφερόταν στο να μην τελούνται  οι κηδείες εντός των μεγάλων ναών των κοινοτήτων αλλά σε μικρότερους ναούς για να μπορούν να απολυμαίνονται.
“Υπήρχε μια οδηγία να γίνονται οι κηδείες σε μικρότερους ναούς για να απολυμαίνονται. Ο ιερέας έμεινε με εκείνη την εντολή από τον Μάρτιο”
“Έγινε παρεξήγηση, έχουν διαφοροποιηθεί τα γεγονότα τώρα”
“Ο ιερέας δεν επικοινώνησε μαζί μας πριν από αυτό, από μόνος του έκρινε ότι έτσι έπρεπε να γίνει γι’ αυτό και έγινε αυτή η παρεξήγηση.”
Δείτε τα όσα είπε ο ιερέας που τέλεσε τελικά την κηδεία:

Δείτε τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος:

Πηγή: omegalive