Καραγιάννης: Δεν φταίμε εμείς για τα μέτρα στα malls – «Θα πωλούμε…παλτά το καλοκαίρι»

Την έντονη ανησυχία και αντίδραση τους  για τις αποφάσεις σε σχέση με τα mall αλλά και τις πληροφορίες ότι  το άνοιγμα των malls  δεν περιλαμβάνεται στις πρώτες χαλαρώσεις, εκφράζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα malls.

Μάλιστα όπως δήλωσε μιλώντας στο omega και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ,  ο Γενικός Διευθυντής του Nicosia Mall Γιώργος Γεωργίου, εάν με τις πρώτες χαλαρώσεις ανοίξουν τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου και όχι αυτά που είναι στα εμπορικά κέντρα, τότε τα καταστήματα στα mall θα φθάσουν στο σημείο να πουλούν… παλτά το καλοκαίρι.

Τις αναφορές του κυρίου Γεωργίου κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας επίσης στο OMEGA ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση για το κλείσιμο των malls ήταν απόφαση της Κυβέρνησης.

Ενδεικτικά ο κ. Καραγιάννης ανέφερε:

«Στο τέλος πάντοτε εμείς φταίμε. Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός. Λέμε κάποια πράγματα και οι αποφάσεις παίρνονται από την Κυβέρνηση και κάποιες φορές είναι διαφοροποιημένες από τις συστάσεις.

Όταν γίνονται οι συζητήσεις είναι σε γενικές γραμμές που λέγονται κάποια πράγματα και μετά λαμβάνονται οι αποφάσεις. Δεν συζητάμε κάθε δραστηριότητες ξεχωριστά. Οι τελικές αποφάσεις παίρνονται από άλλα άτομα που εργάζονται για τα υπουργεία.

Όταν συζητήθηκε είχαμε πει πως θα έκλειναν οι χώροι εστίασης, εγώ έφυγα με την εντύπωση πως τα υπόλοιπα θα έμεναν ανοικτά.

Για τις χαλαρώσεις  και τις εισηγήσεις

Μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία συζήτηση για χαλαρώσεις. Ούτε τι θα ανοίξει πρώτο ή τελευταίο. Εάν μας ζητηθεί άποψη θα πούμε πάλι την άποψη μας. Εκείνο που δεν θέλουμε να συμβεί από την πρώτη στιγμή είναι να ανοίξουν πολλαπλές δραστηριότητες. Αν γίνει αυτό θα γίνει μαζική διακίνηση με το καλημέρα του πληθυσμού που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Δεν είμαστε εμείς που αποφασίζουμε αυτά τα πράγματα γενικά. Υπάρχει αι το πάρε δώσε μεταξύ των υπουργείων.

Όσο αφορά το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είπε.

Παρουσιάστηκε αισθητή πτώση στα κρούσματα. Θα έχουμε σκαμπανεβάσματα αλλά ελπίζω να μην δούμε πάνω από 500 και 600 που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Λόγω και των μέτρων θεωρώ ότι τα ποσοστά μας θα πέσουν ακόμα πιο κάτω.

Ωστόσο την επίπτωση αυτής της πτώσης στα νοσηλευτήρια δεν θα τη δούμε για ακόμη δέκα με δώδεκα ημέρες.

Δείτε τα όσα λέχθηκαν στην εκπομπή: