Καταδίωξη μετά πυροβολισμών στην Έμπα – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Γύρω στη μια το μεσημέρι χθες, ενώ μέλη της Τροχαίας διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας σε περιοχή της Πάφου, έκαναν σήμα σε οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο.

Αντί αυτού, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου, με αποτέλεσμα τα μέλη της αστυνομίας να ακολουθήσουν το όχημά του. Ακολούθως, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Στη συνέχεια, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας σταμάτησαν το όχημα τους μπροστά από το εν λόγω όχημα, ο οδηγός του ξεκίνησε το όχημα του και συγκρούστηκε βίαια στην πόρτα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, ενώ προσπάθησε να διαφύγει ξανά.

Τα μέλη της Αστυνομίας με σκοπό να ανακόψουν το όχημα, έριξαν αριθμό πυροβολισμών και αυτό ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 200 περίπου μέτρων, ενώ ο οδηγός, ηλικίας 19 ετών και η συνοδηγός ηλικίας 17 ετών τράπηκαν σε φυγή.

Από την σύγκρουση στο υπηρεσιακό όχημα, τραυματίστηκαν τα δύο μέλη της Αστυνομίας που επέβαιναν σε αυτό και αφού μετέβηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών, τους παραχωρήθηκε άδεια ασθενείας.

Τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν αργά χθες το απόγευμα βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.