Κέρδισε αγωγή 7,7 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος του Δήμου Πάφου η Μητρόπολη

Σε συμβιβασμό είναι το πιθανότερο σενάριο στο οποίο φαίνεται ότι θα καταλήξει ο Δήμος Πάφου και η ιερά Μητρόπολη Πάφου αναφορικά με την χθεσινή δικαστική απόφαση  η οποία επεδίκασε   €7.739.000 πλέον έξοδα ως αποζημιώσεις που θα πληρώσει ο Δήμος Πάφου στην Μητρόπολη.

Η πολύκροτη υπόθεση αφορά αγωγή που κίνησε η Μητρόπολη Πάφου προ δεκαετίας για την μείωση του συντελεστή δόμησης στο τεμάχιο του Δημοσίου Κήπου από 160% σε 1% προκειμένου να αποτρέψει  εκεί την ανέγερση καθεδρικού ναού και να επέλθει ουσιώδης μείωση της οικονομικής αξίας του κτήματος της.

«Ψιλοαναμενόμενο για εμάς. Θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών  και με τον μητροπολίτη Πάφου για να ολοκληρώσουμε  εκείνη την συμφωνία, την διευθέτηση για ανταλλαγή  γης και  κάποιες άλλες συζητήσεις οι οποίες γίνονται και είναι γνωστές τίποτα  στο παρασκήνιο, όλα στο φως το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης  σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται  ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία  και ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών  θα δώσουν την συγκατάθεσή τους  για την ανέγερση του Καθεδρικού ναού.

“Το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση κατά πλειοψηφία για να τοποθετηθεί θετικά στο αίτημα  της Μητρόπολης για ανέγερση ναού στον κήπο σε  ένα κομμάτο700 τετρ. μέτρων από τις  14,000”, τόνισε ο δήμαρχος Πάφου.

Από την πλευρά της η Μητρόπολη Πάφου  αναμένεται ότι θα αποποιηθεί του δικαιώματός της να απαιτήσει  τις αποζημιώσεις που επεδίκασε το δικαστήριο.