«Μεν ακούω βλακείες» – Το συγκλονιστικό μήνυμα του Δημήτρη Σούγλη για τη μάχη του με τον κορωνοϊό

Το δικό του συγκλονιστικό μήνυμα για τη μάχη του με τον κορωνοϊο έστειλε μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Σούγλης

Μάλιστα εκτός από την περιγραφή της δικής του περιπέτειας ο ίδιος ανάρτησε μαζί και ένα βίντεο στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ιός είναι άσχημος, τον έχω. Προσεύχομαι όλα να παν καλά. Έχω τα φάρμακα μου την επικοινωνία μου με τον προσωπικό μου ιατρό. Λαμβάνετε τα μέτρα σας και μεν ακούω βλακείες. Ήμουν άτομο το οποίο αρρωστημένα λάμβανα μέτρα, μάσκες χέρια αντισηπτικά οινόπνευμα, τζαί πόθεν εκόλλησα ακόμη ένιξερω. Συμμορφωθείτε με τα μέτρα είναι άσχημος ο ιός».

Στην ανάρτηση του αναφέρει αναλυτικά:

«Φίλοι και φίλες βρίσκομαι στην ανάρρωση – απομόνωση και στην έννατη μέρα από την Δευτέρα που αρρώστησα με τον CoViD19. Οφείλω να σας πως κάποια πράγματα. Πάνω απ’ όλα η Αγάπη όλα τα μπορεί, δίνει δύναμη, το ίδιο και η πίστη στον Θεό. Όταν με ενημέρωσαν “είσαι θετικός”, ένοιωσα να με διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Περνάς ένα σοκ. Πως να μην είναι έτσι αφού από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούς για θανάτους, διασωληνωμένους, εντατικές και κρούσματα, αριθμούς και αριθμούς.  Ξέρετε συνάδελφοι των καναλιών τι σημαίνει για έναν ασθενή με κορωνοιό να ακούει κάθε μέρα όλη μέρα αυτά; του καταστρέφετε την ψυχολογία, κάτι που έχει ανάγκη να έχει ψηλά. Δεν ξέρω αν είναι ευθύνη των καναλιών, του Υπουργείου Υγείας ή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης τελικά. Δεν με ενδιαφέρει. Έφτασα στο σημείο να λέω “Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με, ελέησε τον Κόσμο σου”! Τι παλιοαρρώστεια είναι αυτή ρε παιδιά. Η ψυχολογία σου δοκιμάζεται κάθε λεπτό κάθε ώρα. Ποιο θα είναι το επόμενο σύμπτωμα; σε ποια μέρα είμαι και τι εμφανίζεται αυτή την μέρα; θα τα καταφέρω; θα ζήσω ή θα πεθάνω; θα μου αφήσει κάτι; έτσι μας έκαναν. Μας τρέλαναν. Από την αρχή ήμουν και εξακολουθώ να είμαι πολέμιος όσων υποτιμούν τα μέτρα προστασίας! Φοράτε μάσκες, καθαρίζετε χέρια, κρατάτε αποστάσεις! Τι δεν καταλαμβαίνετε βρε άνθρωποι; υπάρχουν και ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Ψηνόμουν στον πυρετό για 4 μέρες. Ένοιωθα να έχω πάνω μου 10 τόνους. Ατονία, κομμάρα, πόνοι, κάθε λίγο να πρέπει να μετράς το οξυγόνο σου. Τώρα είναι καλό, τώρα έπεσε, Παναγία μου βοήθα με. Δεν θα με ρίξει. Θετική σκέψη, προσευχή. Δεν χορταίνω αναπνοή! Έλα είσαι παλλικάρι, θα τα καταφέρεις. Προσευχή. Οι ώρες φαντάζουν αιώνες. Έχω αρρωστήσει, όπως όλοι μας πολλές φορές με διάφορα, σοβαρά και μη. Είναι κάτι διαφορετικό και κακό. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει πως μας ήρθε (κάποτε θα μάθουμε ακριβώς), που όμοια της αρρώστεια δεν έχω περάσει. Αν και μου είπαν πως η συμπτωματολογία μου ήταν σχετικά ήπια, κατέγραψα όλα αυτά και τα μοιράζομαι μαζί σας αγαπημένοι μου για ένα λόγο: Τηράτε τα μέτρα!!! Αλλάξτε το τροπάριο μετάδοσης των ειδήσεων για τον κορωνοιό. Είναι απάνθρωπος! Παρακολουθούν και ασθενείς! “Μοναχική” αρρώστεια. Τυχερός που ήμουν σπίτι και είχα την φροντίδα της ηρωίδας συζύγου μου Πόπης. Λαμβάναμε όλα τα μέτρα. Πόπη μου σε αγαπώ! Σε ευχαριστώ αγάπη μου! Και τα 4 παιδιά μου, συγγενείς και φίλους που μου έδιναν κουράγιο. Υπάρχουν ασθενείς που δεν το έχουν αυτό. Την βγάζουν κυριοελεκτικά μόνοι ή πεθαίνουν μόνοι. Κρίμα. Αλλάξτε το! Υπάρχουν τρόποι. Ευχαριστώ την προσωπική μου ιατρό και άλλους φίλους ιατρούς που είχαν μαζί μου συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία. Η παρέμβαση τους ήταν καθοριστική! Παρακαλώντας την Αγάπη σας, με όλη μου την Αγάπη, μοράζομαι μαζί σας κι ένα βίντεο από την τέταρτη μέρα, δεν είχα κουράγιο να κάνω άλλο ειδικά τις επόμενες μέρες. Ο Θεός να μας προσέχει, έχετε πίστη, προσέχετε, ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Πολύ σημαντικό! Σας αγαπώ».