Νέο μέτρο: Με υποχρεωτικό τεστ πιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν τη Δευτέρα

Με ένα δραστικό μέτρο επιχειρεί να συγκρατήσει ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας από τη Δευτέρα που θα ανοίξουν αρκετές δουλειές και πολύς κόσμος θα επιστρέψει στην εργασία του.

Οι χαλαρώσεις ωστόσο, γίνονται σταδιακά, καθώς όπως αναφέρουν οι ειδικοί η επιστροφή στον κανονικό ρυθμό ζωής απευθείας, συμπεριλαμβανόμενων και των κοινωνικών συναθροίσεων, ενδέχεται να φέρει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε προηγούμενα ή και χειρότερα νούμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λόγω του ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων τόσον όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες όσο και σχολεία, αναμένεται να επιστρέψει στην εργασία του θα υποβληθεί υποχρεωτικά σε rapid test και αύριο το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Τα υποχρεωτικά test θα έχουν ισχύ για μία εβδομάδα. Κατά συνέπεια κάποιος εργαζόμενος που κάνει τεστ Τετάρτη ή Πέμπτη θα μπορεί τη Δευτέρα να επιστρέψει στην εργασία του αλλά μετά από μία εβδομάδα από την ημερομηνία διενέργειας θα πρέπει να το επαναλάβει.

Από υποχρεωτικό τεστ θα περάσουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που επιστρέφουν.

Σημειώνεται πως για τη διευκόλυνση της διενέργειας των υποχρεωτικών τεστ των εργαζομένων από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή θα λειτουργούν παγκύπρια 40 συνεργεία με αποκλειστικά ευθύνη την διενέργεια τεστ για εργαζομένους.

Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη στις 12:30 στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου.