Ντόναλντ Τραμπ: Βροχή οι «προεδρικές χάρες» για «δικά του παιδιά» λίγο πριν τελειώσει η θητεία του

Μείωση ποινής ή χάρη αναμένεται να απονείμει ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια λίστα που μετρά από 50 έως 100 άτομα, αναφέρει το Fox News.

Επί της ουσίας, πρόκειται για την τελευταία πράξη της ταραχώδους θητείας του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, με πολλούς να αναμένουν να δουν το περιεχόμενο της λίστας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση των ατόμων που θα λάβουν την προεδρική χάρη πιθανότατα θα γίνει αύριο. Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανότητα να ανακοινωθεί την Τετάρτη, που θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία που θα μπορεί ο απερχόμενος πρόεδρος να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Χθες το μεσημέρι έγινε στο Λευκό Οίκο συνάντηση προκειμένου να οριστικοποιηθεί η όλο και αυξανόμενη λίστα των ονομάτων.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η τύχη του πρώην συμβούλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, που εμπλέκεται σε απάτη με χρήματα που είχαν δοθεί από ιδιώτες για την κατασκευή του – έμπνευσης Τραμπ – τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό, ενώ πολλά λέγονται και για τον Ρούντι Τζουλιάνι , ο οποίος ήταν ο επικεφαλής νομικός της επιχείρησης του απερχόμενου «πλανητάρχη» να ανατρέψει στα δικαστήρια το εκλογικό αποτέλεσμα που έδωσε τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι ότι υπάρχουν δημοσιεύματα που φέρουν τον Τζουλιάνι να εκμυστηριεύεται ότι μία προεδρική χάρη θα του στοίχιζε δύο εκατομμύρια δολάρια – καθώς , όπως αναφέρουν δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, ο Τραμπ δεν τον έχει πληρώσει για τις υπηρεσίες του….

Πηγή: protothema