Ο Κενεβέζος δημοσιοποιεί την κατάσταση των τραπεζικών του δανείων

Στη δημοσιοποίηση των τραπεζικών δανείων που διατηρεί προχώρησε, με δήλωση του, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Στη δήλωση του, ο κ. Κενεβέζος σημειώνει ότι «όσοι βρίσκονται στον δημόσιο βίο και ειδικότερα σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να υπηρετούν και να προστατεύουν την αρχή της διαφάνειας, χωρίς καμία έκπτωση» και προσθέτει ότι «ενόψει της γενικότερης συζήτησης για τα οικονομικά δεδομένα των δημοσίων προσώπων, και επειδή είμαστε όλοι υπόλογοι έναντι των πολιτών», δημοσιοποιεί την ακριβή, πραγματική και επικαιροποιημένη σχέση μου με τα τραπεζικά ιδρύματα, με τελευταία ημερομηνία αναφοράς την 30ην /11/2020.

Όπως αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Κενεβέζος διατηρεί:

Τράπεζα Κύπρου: χρεωστικό υπόλοιπο: 209,711.62 ευρώ, καθόλα εξυπηρετούμενο, «πράσινο», χωρίς καμία καθυστέρηση.
ALTAMIRA: χρεωστικό υπόλοιπο: 59,500 ευρώ, καθόλα εξυπηρετούμενο, «πράσινο», χωρίς καμία καθυστέρηση.
Ελληνική Τράπεζα: χρεωστικό υπόλοιπο: 119,600 ευρω, καθόλα εξυπηρετούμενο, «πράσινο», χωρίς καμία καθυστέρηση.

Παράλληλα, ο κ. Κενεβέζος τονίζει ότι τα πιο πάνω, τα έχει στα χέρια του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κος Αδάμου από την 30ην/11/2020, «με αποδείξεις και έγγραφα των ίδιων των Τραπεζών».

«Με βάση τα ενώπιον του Προέδρου της Βουλής στοιχεία, δεν εμπίπτω στα πολιτικά πρόσωπα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κόκκινα). Οτιδήποτε άλλο δει το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ως εκ τούτου όσοι ισχυριστούν κάτι διαφορετικό απλά αρέσκονται στο κουτσομπολιό, για να μην πω στοχεύουν στη συκοφαντία», σημειώνει η ανακοίνωση του πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα

«Με τους χειρισμούς που έγιναν, και γίνονται και με την τροπή που λαμβάνουν τα πράγματα δεν θα εντοπιστούν ποτέ όλοι όσοι έτυχαν ειδικής και ευνοϊκής μεταχείρισης. Μακάρι να διαψευστώ», καταλήγει ο κ. Κενεβέζος

Πηγή: ΚΥΠΕ